5 slimme tips voor een soepele verhuizing

 5 slimme tips voor een soepele verhuizing

Goed inpakken is een belangrijke stap in een soepele verhuizing. Dat weet iedereen. Daarnaast wil je af van alles wat je niet meeneemt naar je nieuwe woning. Daarvoor huur je een grofvuil container bij Puincontainershop.nl. Daarnaast kan je ook wel enkele andere slimme tips gebruiken.

1. Handdoeken en servies

Wil je er zeker van zijn dat je servies in één stuk in je nieuwe woning aankomt? Dan is het wel zo slim om dit goed in te pakken. Hoe doe je dat? Bijvoorbeeld door het in je handdoeken in te pakken Daarmee kan je er zeker van zijn dat ze een goed stootkussen vormen. Je pakt twee of drie borden in met een handdoek en plakt dit dicht met tape. Het kan nu tegen een stootje.

2. Boeken in rolkoffers

Wil je er zeker van zijn dat je niet te zwaar hoeft te tillen? Dan stop je zware spullen zoals boeken in rolkoffers. Daarmee zorg je dat het slepen wat gemakkelijker voor jezelf. Je kunt ze gewoon rollen en het zal je niet veel moeite kosten om het in de verhuiswagen te krijgen.

3. Ook meubels inpakken

Meubelstukken worden vaak als een geheel vervoerd in de verhuiswagen. Het is wel slim om ze ook enigszins in te pakken. Bijvoorbeeld met wat folie. Daarmee voorkom je dat door stoten of schuiven tijdens het rijden toch allerlei schades ontstaan aan de kasten en tafels. Heb je oude meubelen die je liever niet mee wilt nemen? Dan kun je het beste een vuilcontainer huren voor grofvuil, zodat je niet onnodig veel met deze meubels hoeft te sjouwen.

4. Materialen gesorteerd vervoeren

Haal je iets uit elkaar? Bijvoorbeeld meubels die je uit elkaar schroeft, of installaties waarvan je de kabels los vervoert? Dan is het slim om de materialen bij elkaar te houden in aparte zakken of doosjes. Zo kan je precies zien wat bij welk meubelstuk hoort. Dit maakt het opbouwen straks ook weer een stuk gemakkelijker.

5. Doos voor direct gebruik

Bewaar één doos, of één doos per lid van het huishouden, om spullen in te doen die je direct nodig hebt als je verhuist. Wanneer je dan in je nieuwe huis komt, kan je in ieder geval de spullen die je het eerst nodig hebt gemakkelijk vinden. Denk aan je toiletspullen, wat kleding en een ontbijt. 

Related post