Bouwtekening dakkapel – daarmee fundeer je meer ruimte op zolder

 Bouwtekening dakkapel – daarmee fundeer je meer ruimte op zolder

Als je meer leefruimte nodig hebt, zit je al snel aan je tuin te denken. Een aanbouw, dus. Alleen ben je dan voor die paar m2 wel een stukje groen kwijt. En liegen de kosten van zo’n bijgebouw er niet om. Fundering, muurwerk, goten, tel alles op en je bent alweer bijna een half huis aan euro’s kwijt. Gaat het je om net wat meer sta- en loopruimte? Kijk dan niet je tuin in, maar liever eens omhoog. Inderdaad, je dak. Nu een groot scheef geheel maar hoe anders zou de ruimte daarbinnen worden met een dakkapel. Of twee, of drie. De eerste actie is dan echter niet de aannemer bellen, maar een bouwtekening dakkapel bestellen.

Bouwtekening dakkapel verplichte kost?

Aanbouw of dakkapel, je wijzigt je huis en voor de gemeente kan dat uitvloeien in vergunningplicht. Ga je de voorzijde van je huis, maar ook de zijkanten die op de openbare ruimte zijn gericht, van dakkapellen voorzien? Dat betekent het opstarten van een vergunningentraject. De gang naar de gemeente is verplicht. En de papieren rompslomp een must. Twijfel je of je een vergunning moet hebben voor een dakkapel? Meestal komt de twijfel op als je je kapel op een plek wilt waarvan niet zeker is of hij wel straatgericht is. Het omgevingsloket van de gemeente kan het verder voor je uitzoeken. Moet je een vergunning? Dan wacht je het nodige papierwerk. Waaronder het aanleveren van een bouwtekening dakkapel. Zo’n tekening bestaat uit meerdere deeltekeningen. Zelf maar een schets maken, dan? Dat is niet handig. Je moet namelijk de eisen van het Bouwbesluit volgen.

Een specialist inschakelen voor goede tekeningen

Je kunt het bij de gemeente proberen met een zelfgemaakt schets. Die gaat daar niet mee akkoord. De regelgeving is bedoeld voor veilig en duurzaam wonen, voor alle bewoners van de gemeente. Je schets wordt afgekeurd. Goed om te weten dat er specialisten zijn die je kunnen ontzorgen. En dan ook meteen van A tot Z. Zij gaan voor jou aan de slag en leveren alle nodige tekeningen. Sterker nog, ze gaan zelf in conclaaf met de gemeente en regelen het vergunningentraject als totaalplaatje. Ze kennen de manier waarop de gemeente werkt en zo verloopt jouw vergunningentraject heel soepel. Met als gevolg het stempel ‘goedgekeurd’.

Een bouwtekening dakkapel kost maar bespaart ook

Besparing: jouw tijd en moeite, je frustratie en steeds opnieuw hetzelfde aanleveren, maar dan net even anders. Al die zaken zijn nu voor de specialist die je hebt opgedragen de vergunning te regelen met werktekeningen zoals de gemeente die wil hebben. Maar stel nu dat je een dakkapel aan de achterzijde van je huis wilt. Die is bijna altijd vergunningsvrij. Ook dan is het inschakelen van een bouwkundig tekenaar aan te raden. De aannemer die je inhuurt voor de klus straks, heeft namelijk niet alleen de locatie nodig voor je nieuwe dakkapel. Die wil ook een constructietekening voordat hij het dak opgaat.  

Een bouwtekening is het fundament van een goede dakkapel

Veiligheid, regelgeving, goede aanwijzingen voor de aannemer en de dakdekker, allemaal redenen om een bouwtekening dakkapel te laten verzorgen. Met doorsneden, detailtekeningen, constructieve schetsen en situatietekeningen weet je dan dat je kapel niet gaat lekken, het dak niet verzwakt en je je aannemer professioneel aanstuurt.

Related post