Gemeubileerd verhuren? Let hier op!

 Gemeubileerd verhuren? Let hier op!

Als er in jouw buurt veel tijdelijke huurders zijn zoals expats is het verstandig om jouw appartement of huis gemeubileerd te verhuren. Dit is aantrekkelijker voor de huurders die hier tijdelijk zijn, aangezien ze geen geld hoeven uit te geven aan meubels en dergelijke die ze toch niet mee terug kunnen nemen. Maar wat is het beste om te doen met de inrichting? Hier enkele tips!

Kijk naar jouw ruimte

Afhankelijk van wat voor soort huis of appartement je hebt kun je ook de inrichting op afstemmen. Heb je een wat kleiner appartement? Dan is een simpele inrichting vaak al voldoende. Hier zal waarschijnlijk een enkeling in zitten met weinig benodigdheden. Heb je echter een woonhuis te huur? Dan zul je wat beter moeten nadenken over wat voor mensen je hier wilt trekken. Wil je hier een gezin als huurders? Of een stel zonder kinderen? En voor hoe lang? Op basis hiervan kun je beginnen met het nadenken over de inrichting. 

Meubels 

Dit is weer afhankelijk van jouw ruimte. Belangrijke meubels om aan te denken zijn een bank, eettafel en stoelen en een bed. Dit zijn de standaard benodigdheden die elk huis of appartement uiteraard moeten hebben. Heb je een wat kleiner appartement voor 1 persoon? Dan is het verstandig om te kiezen voor een twijfelaar bed. Waarom geen eenpersoonsbed? Het kan nog steeds zo zijn dat deze persoon misschien wel een relatie heeft. Dan is het fijn als het bed wat groter is en zijn/haar partner ook kan overnachten.

Een tip omtrent meubels is dan ook om meubels te kiezen die je makkelijk voor meer personen kunt gebruiken. Dit kan dus een twijfelaar in plaats van een eenpersoonsbed zijn, maar bijvoorbeeld ook een uitschuifbare tafel in plaats van een standaard kleine tafel. Zo is het aantrekkelijker voor de huurder, omdat ze ook makkelijk bezoek kunnen ontvangen op deze manier. 

Keuken 

Zorg ervoor dat er in de keuken ook een aantal standaard pannen aanwezig zijn, zodat de huurder makkelijk kunnen koken. Hetzelfde geld voor borden, kommen, glazen en servies. Er moet géén reden zijn voor de huurder om naar de winkel te moeten gaan om extra spullen te halen om te kunnen koken en eten. Zorg dus tenminste voor een koekenpan, wokpan en een soeppan. 

Het is natuurlijk een investering om al deze meubels en gereedschappen te kopen, maar het maakt het extra aantrekkelijk voor tijdelijke huurders. Daarnaast kun je ook extra huur vragen voor het gebruik van de meubels. Je hebt de investering dus ook zo weer terugverdiend. Een win-win situatie dus!

Related post

Leave a Reply