Hoe weet ik of ik mijn schoorsteen moet vegen?

 Hoe weet ik of ik mijn schoorsteen moet vegen?

Het vegen van je schoorsteen kan een lastig klusje zijn, zeker om het zelf te doen. Om het zelf te doen is vrij lastig en zal vaak ook niet helemaal goed lukken, het is daarom handig om een schoorsteenveger in te huren. Een schoorsteenveger kan je helpen met het goed reinigen van je schoorsteen. 

Wat is een schoorsteenveger?

Een schoorsteenveger is iemand die gespecialiseerd is in het reinigen en vegen van je schoorsteen. Veel schoorsteenvegers hebben erg over het algemeen erg veel ervaring met het vegen van schoorstenen. Schoorsteenveger Eindhoven en schoorsteenveger Breda kunnen je helpen met allerlei klusjes rondom je schoorsteen. De schoorsteenvegers zijn er niet alleen maar om de schoorsteen te vegen maar ze kunnen ook controles uitvoeren. Stel je hebt het vermoeden dat je schoorsteen schoon geveegd moet worden maar je weet het niet zeker, dan kan je contact opnemen met Schoorsteenveger Eindhoven of met schoorsteenveger Breda. Zij voeren dan een controle uit en kijken wat er aan de hand is, als de het schoon geveegd moet worden kunnen ze dat ook doen. 

Wanneer moet ik mijn schoorsteen vegen? 

Het wordt aangeraden om in ieder geval een keer per jaar je schoorsteen te laten schoonvegen, maar het beste is om dit twee keer per jaar te laten doen door een professionele schoorsteenveger. Het is van belang dat dit klusje goed wordt gedaan omdat er anders ongelukken kunnen gebeuren, het kan namelijk zo zijn dat er een schoorsteen brand ontstaat. Dit kan erg gevaarlijk zijn en dit is iets wat je ook liever wilt voorkomen. Het vegen van de schoorsteen moet goed gebeuren omdat het anders niet heel veel nut heeft gehad, daarom kan je dit beter uit handen geven aan bijvoorbeeld Schoorsteenveger Eindhoven of aan Schoorsteenveger Breda. 

Conclusie

Je schoorsteen laten vegen is iets wat er bij hoort. Dit is iets wat je minimaal een keer per jaar moet laten doen, maar twee keer per jaar is beter. Het is het beste om dit voor en na het stookseizoen te doen, het stookseizoen loopt van 1 Oktober tot 1 Mei. Door dit twee keer per jaar te laten doen is de kans op schoorsteenbranden het kleinst. Het beste is om hier hulp bij te zoeken en dit niet zelf te doen, het kan erg gevaarlijk zijn en het is belangrijk dat dit goed en professioneel gebeurt. Hoe vaak laat jij je schoonsteen schoon vegen? 

Related post