Ideaal verhuur voor werkende?

 Ideaal verhuur voor werkende?

Als verhuurder heb je er vaak mee te maken: tijdelijke huurders. Deze zijn er vaak voor werk of misschien wel vakanties. De meerderheid lijkt wel werkgerelateerd te verplaatsen en dus tijdelijk een appartement of huis te huren. Hoe kun je deze mensen het beste trekken naar jouw huur huis of appartement? We geven hier enkele tips! 

Gemeubileerd

Zorg ervoor dat als je jouw appartement of huis verhuurt, deze gemeubileerd is. Dit zijn namelijk tijdelijke verhuurders. Het is voor hun extreem onhandig als ze allerlei meubels moeten aanschaffen voor een tijdelijk verblijf. Vooral zaken zoals een bed, bank of een bureau. Dit zijn allemaal spullen die de verhuurder niet mee terug zal nemen. Zorg dus dat de standaard meubels altijd aanwezig zijn. 

Werkplek 

Aangezien deze mensen voornamelijk voor werk reizen is het fijn als ze ook een werkplek hebben. Vooral nu het niet altijd mogelijk is om op locatie te werken is het fijn dat ze dan in ieder geval een rustige plek hebben in het huis of appartement om te werken. Zorg er dus voor dat er op z’n minst een fijn bureau aanwezig is met een goede bureaustoel. Nieuwe spullen zijn altijd duurder, dus je kunt altijd kijken naar tweedehands bureaustoelen of bureaus. Op deze manier kun je jouw huurders wel een fijne werkplek bieden en zelf weinig er aan uitbesteden. 

Klein appartement of studio 

De tijdelijke verhuurders die vooral voor werk komen, zijn vaak alleen. Dit betekent dat ze niet per se een huis willen huren. Ze kiezen al snel voor een appartement of een studio. Het kan dus waard zijn om als je een huis hebt, deze op te splitsen. Zo kun je meer profiteren van de ruimte die je hebt. Het verbouwen is wel een grote investering, dus het is belangrijk dat je kijkt naar de voordelen op de lange termijn. 

Als je jouw huis in tweeën deelt kun je namelijk twee keer zoveel huur vragen. Het duurt natuurlijk wel lang, voordat je de renovatie kosten terug hebt verdient. Maar alles daarna is extra winst! Er is ook weinig risico dat er mogelijk geen huurders zijn, omdat appartementen en studio’s erg gewild zijn. De locatie van het appartement heeft hier ook veel invloed op. Op basis van de locatie kun je ook meer huur rekenen, als je bijvoorbeeld dichtbij de stad zit.

Related post

Leave a Reply