Keuken en woonkamer combineren of aparte ruimtes maken? 

 Keuken en woonkamer combineren of aparte ruimtes maken? 

Tegenwoordig zien we in de interieurs vaak een gecombineerde keuken en woonkamer in één ruimte. Dat is niet alleen makkelijk en gezellig, maar vaak moet het ook. Vooral in wat oudere huizen. Door gebrek aan ruimte wordt er in de oude keuken dan vaak een extra slaapkamer gemaakt. Allemaal geen probleem. Je moet alleen wat meer nadenken over de inrichting. Hoe kan je een gecombineerde keuken en woonkamer toch enigszins scheiden?

Kookeiland

Met een kookeiland geef je een duidelijke scheiding aan tussen een keuken en woonkamer. Je kunt aan alle kanten gebruik maken van een kookeiland en daardoor behoud je ook de verbinding tussen de ruimtes. Gebruik de ene kant van het kookeiland voor de keukenspullen en betrek de andere kant bij de woonkamer. 

Schuifdeur

Wil je toch gescheiden ruimtes zonder de verbinding kwijt te raken? Plaats dan een glazen schuifdeur tussen de woonkamer en de keuken. Je hebt dan een afgesloten keuken, maar nog steeds het contact met de woonkamer.

Verschillende vloeren

Als je voor 2 verschillende vloeren kiest, benadruk je nog duidelijker dat de woonkamer en keuken verschillende ruimtes zijn. Kies bijvoorbeeld voor een warme houten vloer in de woonkamer en een hippe tegelvloer voor het keukengedeelte. Als je het verschil maar duidelijk ziet. Zo creëer je een scheiding en verlies je geen ruimte.

Decoratie

Met het decoreren kan je er ook voor zorgen dat beide ruimtes hun eigen uitstraling krijgen, ook al bevinden ze zich in één ruimte. Kies er bijvoorbeeld voor om de woonkamer in verschillende tinten in te richten en veel bloemen te gebruiken en dan de keuken juist strak en in één tint te houden. Zo maak je er toch twee duidelijk verschillende ruimtes van.

Niveauverschil

Een hele goede oplossing is het creëren van een niveauverschil. Dit moet dan natuurlijk wel mogelijk zijn in je huis. Je zorgt er dan voor dan een gedeelte van de ruimte lager of juist hoger komt dan de rest. Dit is een speelse manier van het indelen van de ruimte. De scheiding tussen keuken en woonkamer is zo duidelijk aanwezig.

Related post