Onthoud deze handige tips wanneer jij je tuin opnieuw gaat inrichten! 

 Onthoud deze handige tips wanneer jij je tuin opnieuw gaat inrichten! 

Het opnieuw inrichten van een tuin kan een behoorlijke klus zijn, afhankelijk van wat je allemaal gaat veranderen: zeker bij een grootschalige verbouwing kan een hoop werk komen kijken. Veel mensen hebben dan ook een goede reden nodig om hun tuin opnieuw te gaan inrichten: zo doen veel mensen het als ze in een nieuw huis gaan wonen, of als ze erachter komen dat hun tuin langzaam aan het sterven is door een gebrek aan onderhoud, maar voor veel mensen is een pensioen bijvoorbeeld ook een goede reden om hieraan te beginnen. Als je deze praktische tips in je achterhoofd houd bij het verbouwen van je tuin zul je zien dat het een stuk minder werk is dan je aanvankelijk dacht!

Tip: maak vooraf een duidelijk plan

Wanneer men een tuin gaat verbouwen kan het al snel voorkomen dat men door de bomen het bos niet meer kan zien. Er zijn namelijk ontzettend veel mogelijkheden, niet alleen in de inrichting van je tuin maar ook in planten, bloemen, meubels, en decoratieve elementen. Zelfs voor potgrond bestellen zijn er tal van keuzes! Door vooraf een goed en duidelijk plan te maken waarin je opschrijft wat je precies wilt veranderen en wat je daarvoor in de plaats wilt hebben kun je jezelf een hoop leed besparen. Zo kun je namelijk een stuk beter inschatten hoeveel werk het gaat zijn, en tegelijkertijd bespaar je jezelf ook een hoop werk omdat je niet meer uren hoeft te struinen door tuinwinkels op zoek naar iets dat goed in je tuin zal staan! 

Tip: zorg dat je alles van te voren in huis haalt 

Deze tip wordt gelijk een stuk makkelijker als je de vorige tip ook in acht neemt, maar het kan een erg goed idee zijn om vooraf alles in huis te halen wat je nodig zou kunnen hebben. Tijdens het verbouwen erachter komen dat je iets mist kan namelijk heel veel tijd kosten: eerder dat je heen en weer naar het tuincentrum bent gegaan voor een tuinaarde aanbieding omdat je toch meer nodig had kan al snel een halve dag kosten. Als je vooraf alles in orde hebt en producten op tijd besteld kun je in één dag veel meer gedaan krijgen! 

Tip: zorg eens voor wat variatie!  

Wanneer mensen hun tuin gaan inrichten zijn er een aantal zaken die al snel in iedere tuin in Nederland terug te vinden zijn, zoals een grasveld, een eettafel die amper wordt gebruikt, en een fietsenhok. Het kan echter erg de moeite waard zijn om hier eens wat anders mee te doen. Zo kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld in plaats van een grasveld een bloementuin aan te leggen (dit is ook nog eens heel erg goed voor de biodiversiteit!), waardoor je tuin niet alleen een stuk mooier wordt maar ook een veel fijnere plek is om in te zitten. Ook kun je bijvoorbeeld kijken naar de mogelijkheden voor een moestuin: let hierbij wel goed op zonlicht! 

Related post