Overschakelen van gas naar inductie

 Overschakelen van gas naar inductie

Van gas naar inductie ombouw is iets dat steeds meer gebeurd. Veel nieuwe woningen hebben al een inductiekookplaat, maar veel oudere woningen hebben nog een gaskookplaat. Aan beide soorten platen zitten voordelen, maar toch wordt er grotendeels gekozen om van gas naar inductie te gaan. Het gas naar inductie ombouw is iets dat gedaan moet worden door professionals. Wij weten precies wat ze moeten doen en wat voor stekkers en gereedschap ervoor nodig is.

Van gas naar inductie

Van gas naar inductie is een grote stap. Je verandert niet alleen de manier waarop je kookt, maar je krijgt ook een nieuwe kookplaat. Daarnaast is de toevoer naar een gaskookplaat gas en naar een inductiekookplaat energie en stroom. Deze ombouw moet je dus laten door de vakmensen die hier ervaring mee hebben. Bij Vangasnaarinductie vind je deze vakmensen. Benieuwd naar de kosten van de ombouw? Vraag een vrijblijvende offerte aan bij Vangasnaarinductie.

Voordelen van inductie

Inductie kookplaten hebben veel voordelen. Een inductieplaat is bijvoorbeeld makkelijk te bedienen. Vaak druk je op de plaat of bedien je makkelijk een paar knopjes. Als je de plaat aanzet, dan er is niet meteen warmte. Het is dus ook een veilige kookplaat. De warmte trekt ook weer snel weg als de inductieplaat uitstaat. Daarnaast is een inductieplaat makkelijker schoon te maken en duurzamer voor je energiekosten.

Voordelen (en nadelen) van gas

Houd je van koken op de ouderwetse manier, met vuur en gas? Dan is een gaskookplaat hebben voordeliger voor jou. Ook kun je op een gaskookplaat beter wokken en koken met vuur. Denk voordat je een gas naar inductie ombouw laat doen goed na of dat is wat je wilt. Het is namelijk een hele verandering in de manier waarop je kookt. Wil je een veiligere en duurzamere kookplaat of wil je liever blijven koken op echt vuur?

Related post