Thuiswerkplek inrichten: 5 tips voor een goede werkplek!

 Thuiswerkplek inrichten: 5 tips voor een goede werkplek!

Een thuiswerkplek inrichtingen? Daar kun je vaak wel wat inspiratie bij gebruiken. Wij hebben de beste tips voor een goede werkplek voor je klaar staan. Zo weet je precies wat helpt bij het inrichten naar je eigen smaak.

Het belang van een goede werkplek wordt nog wel eens onderschat. Daardoor is er niet de juiste balans tussen werk en privé of ga je niet uitgerust aan de slag. Je wilt natuurlijk niet dat je voortdurend gestoord zal worden door kinderen en andere afleidingen. Wanneer je aan het werk bent wil jij je daar echt even op kunnen focussen.

1. De juiste plek voor thuiswerken

Het is vaak even zoeken wat de beste plek is om aan huis te werken. In het begin is de keuken of eettafel een veel verkozen plek. Maar naarmate het thuiswerken langer duurt is er vaak behoefte aan meer rust en inrichting. Een goede balans tussen werk en privé dus. Dat maakt het belangrijk om een goede plek in huis te hebben. 

2. Een goed bureau kiezen

De belangrijkste plek voor een kantoor is natuurlijk het bureau. Je hebt verschillende soorten bureau’s waaruit je kunt kiezen. Een beetje afhankelijk van de ruimte die je wilt en wat je smaak is. Bij het kiezen van een bureau is het in ieder geval slim om te kijken of je er ook echt goed aan kunt zitten. Misschien heb je ook behoefte aan een bureau waarachter je soms kunt staan. Dan heb je ook tal van mogelijkheden.

3. De opgeruimde werkplek

Natuurlijk is een opgeruimde werkplek een feest om te werken. Daarom is voldoende ruimte om al je spullen op te bergen heel belangrijk. Daarmee krijg je rust en kun jij je beter op de taken en werkzaamheden concentreren. Er zijn prachtig mooie lockerkasten te vinden en heel veel andere oplossingen die zorgen dat jij ook thuis alles op orde kunt houden. 

4. De ergonomische bureaustoel

Een goede stoel is belangrijk omdat een verkeerde zithouding tot klachten kan leiden. Je kunt last van nek en schouders krijgen maar ook van met name je onderrug. Met een goede ergonomische bureaustoel voorkom je klachten. Deze stoelen bieden je een optimaal zit en werkcomfort waarbij je lichaam ondersteund zal worden. 

Wanneer je langer of zwaarder bent dan de gemiddelde werknemer is het goed om ook hier rekening mee te houden bij je keuze. Er zijn namelijk veel stoelen die geschikt zijn voor mensen met langere benen of een zwaarder gewicht. Je past een goede stoel dus aan op je lichaam.

5. Goede verlichting en rust

Als een kamer op de juiste manier verlicht wordt geeft dit veel rust. Waar verkeerd licht juist kan zorgen voor hoofdpijn en concentratieproblemen. Met name daglicht doet het erg goed en dat maakt een kamer met grote ramen of meerdere ramen een absolute aanrader. Maar ook als je geen ramen hebt is dat natuurlijk geen enkel probleem. Dan kies je eenvoudig voor de juiste verlichting op je thuiswerkplek. Van de lichtkleur tot sterkte is te bepalen.

Related post