Tips bij aankoop van zonnepanelen

 Tips bij aankoop van zonnepanelen

De vraag naar zonnepanelen in Nederland blijft alsmaar stijgen, waardoor zowel particulieren als ondernemers steeds sneller overgaan tot de aanschaf van een set zonnepanelen. Er komen allerlei belangrijke zaken kijken wanneer je zonnepanelen gaat kopen. Lees hieronder verder voor enkele tips die je kunt gebruiken bij de aankoop van zonnepanelen.

De kosten, de subsidie en de garantie

De prijs voor een zonnepanelensysteem kan dan wel flink gedaald zijn gedurende de laatste paar jaar, maar wat kosten zonnepanelen momenteel? Dit hangt voornamelijk af van je eigen keuzes zoals het vermogen, de zonnepaneelsoort, het aantal panelen, de omvormer en de installatie. Je kunt de kosten verlagen door te profiteren van een lokale subsidie voor zonnepanelen. Daarnaast is het nog belangrijk om te vragen naar de garantiebepaling, aangezien je verzekerd wilt zijn van goed kwaliteit en betrouwbaarheid.

Check je energieverbruik

Ga na wat je energieverbruik is door te kijken op de jaarrekening. Deze informatie is namelijk zeer belangrijk om te bepalen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt en wat het vermogen van deze zonnepanelen moet zijn.

De soorten zonnepanelen

Er zijn een aantal zonnepaneelsoorten waar je uit kunt kiezen. Ga na welke optie het meest geschikt is in je eigen situatie: dunne film panelen, monokristallijne panelen, polykristallijne panelen en glas-glas zonnepanelen. Elke paneelsoort heeft een eigen vermogen, voordelen en nadelen.

De omvormer

Hoe beter de kwaliteit van de omvormer, des te meer stroom er op kan worden gewekt met het systeem. Laat een specialist de juiste omvormer kiezen voor je zonnepanelen zodat je profiteert van een maximale opbrengst.

De installatie

Het installeren van zonnepanelen dien je door een erkende professioneel te laten uitvoeren aangezien het om specialistisch werk gaat. Een specialist kan de zonnepanelen veilig en correct voor je installeren, maar wat kosten zonnepanelen als je ze door een installateur laat monteren? De installatie vormt namelijk ruim 45% van de prijs.

Overweeg je het kopen van een zonnepanelensysteem om te kunnen profiteren van de milieuvriendelijke werking, de enorme energiebesparing, de verlaagde energierekening, de verschillende subsidieregelingen waarmee de kosten verlaagd kunnen worden en de lange levensduur versus de korte terugverdientijd.

Related post