Waar moet je op letten als je een vakantiewoning wil kopen?

 Waar moet je op letten als je een vakantiewoning wil kopen?

Het geld dat je op je spaarrekening hebt staan, brengt vandaag de dag niet veel meer op. Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om hun spaargeld te investeren in iets dat nog wel rendeert. De vastgoedwereld is hierbij een veel gekozen sector omdat je hierin ook veel mogelijkheden hebt. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een studentenkamer te kopen en deze door het jaar te verhuren, maar indien je zelf van je investering wil genieten, kan je ook een tweede verblijf aankopen. De meeste mensen kiezen ervoor om een verblijf in het buitenland te kopen, maar er zijn wel een aantal zaken waarop je moet letten.

Doe onderzoek naar de juiste makelaar

Waar je ook in de wereld een woning koopt, een goede en betrouwbare makelaar is uiterst belangrijk. Wanneer je kiest om een woning in het buitenland te kopen, is het niet altijd eenvoudig om een makelaar te vinden. Je kan bijvoorbeeld niet dagelijks naar woningen gaan kijken, dus een makelaar moet voor jou al een eerste selectie maken zodat interessante woningen in een bepaalde tijdspanne kunnen bezocht worden. Indien je nog op zoek bent naar een makelaar, kan je op het internet heel wat makelaars vinden afhankelijk van de regio waarin je zoekt. Zoek je een woning in de Costa Blanca? Ga dan op zoek naar betrouwbare makelaars in Costa Blanca. Belangrijk hier is om ook proberen uit te zoeken of deze makelaars te vertrouwen en deskundig zijn. Je hoort het namelijk af en toe op het nieuws dat mensen zijn opgelicht door makelaars wanneer ze op zoek zijn naar een vakantiewoning. Of je nu makelaars costa blanca of makelaars in Barcelona zoekt, probeer altijd reviews terug te vinden en ga hen bezoeken voor je een deal sluit.

Bepaal welk type woning je wil kopen

De soort woning die je wil kopen is natuurlijk ook belangrijk. Kies je ervoor om een nieuwbouw in Costa Blanca te kopen of wil je een oudere woning waar eventueel nog renovatiewerken in moeten gebeuren? Het voordeel van nieuwbouw is dat er geen werken meer aan moeten gebeuren. Een eventueel nadeel is dat je woning niet de charme zal uitstralen van de regio. Bij oudere woningen heb je dit wel, maar je kan wel de renovatiewerken niet van dichtbij volgen. Bij eventuele problemen zal je moeten vertrouwen op de werkmannen die ter plaatse zijn. 

Kies je locatie

Ook de locatie van je woning is een essentiële factor. Wil je graag je woning verhuren op de momenten dat je er niet bent? Dan kan het interessanter zijn om een woning te kiezen in een iets meer toeristische regio. Is het de bedoeling dat je later na je pensioen er volledig zelf gaat wonen en helemaal tot rust wil komen? Dan wordt een iets rustigere locatie aangeraden met op wandelafstand restaurantjes en een winkel. Daarnaast bepaalt de locatie ook de prijs van je woning. Een woning op het strand zal natuurlijk meer kosten dan een woning die wat afgelegen ligt in de bergen.

Related post