Wat kost een gietvloer eigenlijk?

 Wat kost een gietvloer eigenlijk?

Steeds meer mensen overwegen om een gietvloer aan te brengen in hun woning. Als onderdeel van een verbouwing of wanneer het interieur opnieuw wordt ingericht bijvoorbeeld. Maar wat kost een gietvloer eigenlijk? En waar moet men allemaal rekening mee houden? In dit artikel komen deze vragen aanbod en leggen we uit hoe u een hoge kwaliteit gietvloer voor een lage prijs in huis kunt halen.

Waarom kiezen steeds meer mensen voor een gietvloer?

Het is u waarschijnlijk niet ontgaan dat steeds meer mensen een gietvloer in huis hebben. Dit komt omdat dit veel praktische voordelen oplevert voor woningeigenaren. Voorheen werd de gietvloer voornamelijk toegepast in industriële ruimtes omdat de vloer flexibel is een zware belasting aankan. Maar ook in een particuliere woonomgeving biedt de gietvloer meer dan voldoende voordelen, zoals een lange levensduur, het gemak in onderhoud en de mogelijkheid om de vloer over vloerverwarming heen te gieten. Vooral dit laatste zorgt voor een heerlijk warme combinatie.

De kosten per vierkante meter uitrekenen

Zoals bij de meeste soorten vloeren wordt ook bij de gietvloer de prijs per vierkante meter uitgerekend. Het voordeel is dat de prijs per vierkante meter steeds lager wordt naarmate de omvang van de vloer toeneemt. Hoe groter de vloer, hoe lager de kosten per vierkante meter. Over het algemeen moet u rekening houden met enkele tientallen euro’s per vierkante meter om een hoge kwaliteit gietvloer aan te laten brengen. Vraag voor de zekerheid een voorstel met kosten van een gietvloer aan bij een bedrijf bij u in de buurt of een gerenommeerde gietvloer specialist.

Gietvloer prijzen aanvragen

Voordat u met de leverancier in zee gaat is het verstandig om verschillende offertes aan te vragen. U kunt vervolgens de prijzen maar ook de materialen met elkaar vergelijken. Niet alle gietvloer bedrijven gebruiken namelijk dezelfde materialen. En de kwaliteit en hoeveelheid van de materialen heeft wel degelijk invloed op de levensduur. Let daarom niet alleen op de gietvloer prijs, maar ook op de kwaliteit en maak een weloverwogen keuze.

Related post