Welke zonwering voor jouw koopwoning?

Heb jij altijd ook last van té veel zonlicht in jouw huis? Het is natuurlijk fijn als er zonlicht is, maar te veel licht kan vervelend worden. Zo wordt je snel verblind en kunnen weerkaatsing ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld de TV minder goed kunt zien. Het is dan handig om zonwering thuis te hebben. Maar wat voor soorten zijn er? En wat past het beste bij jouw huis? 

Markiezen 

Als je houdt van een vintage look dan zijn markiezen perfect voor jou! Ze hebben de klassieke boog met prachtige patronen. Zo kun je ook nog eens genieten van de prachtige markiezen als decoratie. Zonwering en buitendecoratie in één! Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om elektrisch te besturen. Dit zorgt nog voor extra gemak!

Rolluiken

Je kunt er ook voor kiezen om rolluiken te nemen. Het is mogelijk om rolluiken in Drenthe voor binnen én voor buiten te halen. Er zijn vele voordelen aan het gebruiken van rolluiken in plaats van andere soorten zonwering. Zo zorg je voor een koel huis op warme dagen én heb je meer privacy. Slaap je in een kamer waar er altijd veel licht aanwezig is? Geen probleem! Met rolluiken kun je namelijk ook de kamers verduisteren. Zo kun je heerlijk in het donker slapen. 

Nog een groot voordeel van rolluiken is dat je met veel soorten ook de lichtinval onder controle kan hebben. Zo kun je wat lucht laten doorlaten in plaats van het volledig verduisteren. 

Overkapping

Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor een overkapping. Met een overkapping kun je ook lekker buiten zitten in de schaduw. Iets waar je niet van profiteert als je bijvoorbeeld rolluiken hebt. Met markiezen kun je wel wat makkelijker eronder zitten, maar de ruimte is maar klein. Een overkapping heeft veel ruimte en biedt veel schaduw. 

Jaloezieën en rolgordijnen

Dit is misschien wel één van de meest bekende zonwering. De standaard jaloezieën zijn overal te vinden. Dit is vaak een goedkoper alternatief en ze zijn ook nog eens makkelijk te installeren. Een nadeel van jaloezieën is wel dat het niet goed verduistert. Wel is het fijn om extra privacy te creëren. 

Rolgordijnen zijn wat beter voor het verduisteren dan jaloezieën. Deze zijn namelijk volledig dicht en blokkeren hierdoor het licht betere. Ook deze zorgen voor meer privacy, maar hebben het nadeel dat je dan niet makkelijk naar buiten kunt kijken. 

Related post

Leave a Reply