Zo zorg je voor een gezonde tuin

 Zo zorg je voor een gezonde tuin

Het goede weer komt er weer aan wat betekent dat veel mensen weer lekker tot rust kunnen komen in hun tuin. Het is dan echter wel belangrijk dat hun tuin er mooi en verzorgd bij ligt. Op die manier zullen zij vaak sneller en beter tot rust komen. Wanneer je dus moet beginnen aan de renovering van je tuin is het belangrijk om dit meteen goed te doen.

Vervang alles wat de winter niet heeft overleefd

Wanneer je ervoor wilt zorgen dat je tuin helemaal gezond is, is het belangrijk dat je alles vervangt wat er niet meer goed uitziet. Heb je bijvoorbeeld nog bloemen van afgelopen seizoen in een aantal potten staan die hun beste tijd hebben gehad? Dan is het aan te raden om deze zo snel mogelijk te vervangen met mooie nieuwe en vooral gezonde planten. 

Het voordeel van gezonde planten is dat zij ook andere goede dingen aantrekken. Zo trekken zij de juiste beestjes aan, maar voor veel mensen is het belangrijkste dat de tuin er heel fleurig uit komt te zien.

Probeer ongedierte te bestrijden en te voorkomen

Wanneer je last hebt van ongedierte is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te bestrijden. Doe je dit niet dan is de kans groot dat het ongedierte zich zal verspreiden. Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van bladluis dan is het heel erg belangrijk om op tijd dit te bestrijden. Bladluis bestrijden kan heel gemakkelijk met een aantal middeltjes. Je kunt het met natuurlijke middelen proberen wanneer de plaag nog niet zo erg is. Werkt dit niet en de luizen verspreiden zich? Dan is het belangrijk dat je iets grondiger te werk gaat en ook iets minder fijn spul gebruikt. Wat je ook gebruikt moet natuurlijk niet schadelijk zijn voor de plant zelf.

Related post