2023: trends voor je slaapkamer

 2023: trends voor je slaapkamer

Staat ie op jouw to do list voor 2023? Het aanpakken van de slaapkamer? Dat komt perfect uit want er zijn zoveel leuke slaapkamertrends dat er altijd iets tussen zit dat past bij jouw stijl en woonwensen.

Ontspanning
Een slaapkamer is zoveel meer dan alleen de plek om je nachtrust te pakken. Het is bij uitstek een ruimte om te ontspannen of je even terug te trekken. Met een fijn boek, een goeie plaat, je notitieboek of een stel yoga oefeningen. Dat zien we weerspiegeld in de trends van 2023, waarin de slaapkamer een multifunctionele ruimte is. Een heerlijk luie fauteuil of bank in je slaapvertrek? Doen!

Comfort
Om echt lekker te kunnen ontspannen is comfort belangrijk. Dat geldt voor alle woonruimtes maar zeker ook voor de slaapkamer. Denk daarbij aan goed matras, iets moois aan de muur, een lekker zacht tapijt onder de voeten en die fijne zetel om in weg te kruipen. Bedden met beklede hoofdborden doen het goed, net als beddengoed van comfortabele stoffen en een royale hoeveelheid kussens.

Organisch
Deze fijne trend is gelukkig een blijvertje en perfect door te trekken naar de slaapkamer. Denk aan kleuren als bruin, terracotta, zand en beige en materialen zoals bamboe, gerecycled hout, riet en biologisch katoen. Deze materialen en kleuren zorgen ervoor dat jouw slaapkamer natuurlijk en rustgevend aanvoelt. Prachtig te combineren ook met wat echt groen of een mooi behang met boslandschap.

Mix & Match
Houd je van uitgesproken kleuren en designs? Ook dan zit je goed het komende jaar want gedurfde kleurtjes en mixen & matchen is meer dan oké. Je kunt het zo bont maken als je zelf wilt. Doe vooral waar jij blij van wordt. Je kunt er ook lekker tussenin gaan zitten met de bohemian trend waarbij je de basis rustig houdt en veel sfeer en warmte brengt met kleurrijke accessoires en veel planten.

Zeg het met bloemen
Bloemetjesbehang is allang niet meer iets om alleen bij je oma in huis aan te treffen. Behang met bloemenprint en ook stoffen met bloemdesigns zien we tegenwoordig in veel interieurs opduiken. And what is not to like? Of je nu kiest voor een vrolijke print met lekker veel kleur of een aardse print in gedempte tinten, bloemen brengen een vleugje romantiek met zich mee. En ook dat past bij de slaapkamer.

Meer inspiratie
Alvast wat visuele interieur inspiratie opdoen voor de slaapkamer? Neem dan eens een kijkje op https://www.kapenga.nl/.  Hier vind je meubels maar ook veel mooie dekbedovertrekken die helemaal aansluiten bij bovenstaande trends. Bij Kapenga zit je ook goed als je ideeën wilt opdoen voor andere woonruimtes; duik in de wooninspiratie blogs of in het online aanbod.

Related post