Redenen waarom je huis met zonnepanelen meer waard is

 Redenen waarom je huis met zonnepanelen meer waard is

Een huis met zonnepanelen komt steeds vaker voor. Niet alleen nieuwbouw, maar ook bij bestaande bouw kiezen wooneigenaren of woningcorporaties steeds vaker voor zonnepanelen op daken. Hieronder enkele redenen waarom je huis met zonnepanelen meer waard is.

Toekomst

Aangezien we in de EU moeten zorgen voor minder CO2 en stikstofuitstoot, heeft ook de bouwsector hiermee te maken. We moeten zelfvoorzienender worden en minder afhankelijk worden van gas en stroom vanuit het stroomnet. Daarom is stroom opwekken via eigen zonnepanelen een goede zaak. Bij nieuwbouwhuizen wordt vaak al gebruikgemaakt van de optie om zonnepanelen direct te leggen tijdens de bouw, maar ook veel huiseigenaren van bestaande of oudere huizen kiezen er steeds vaker voor om op het dak van het huis of schuur zonnepanelen te laten leggen. 

Energielabel 

Door zonnepanelen te laten installeren zorg je ervoor dat je voor je huis een beter energielabel zult krijgen. Dit label is van belang bij de verkoop van je huis. Heb je geïnvesteerd in het verduurzamen van je huis? Dan zul je merken dat je energielabel hoger ligt. Zeker in tijden van materiaalschaarste en dure arbeidskrachten uit de bouw zullen geïnteresseerde kopers ook de hoogte van het energielabel mee laten wegen. Heb je een lager energielabel, dan betekent dit dat kopers meer zelf moeten laten vertimmeren aan hun huis om te verduurzamen, wat extra kosten met zich meebrengt.

Maandelijkse kosten

Door zelf stroom op te kunnen wekken via zonnepanelen, zorg je ervoor dat je maandelijkse stroomkosten zullen dalen. Je energierekening zal dus maandelijks lager uitvallen, wat zorgt voor een besparing. Je schaft de zonnepanelen eenmalig aan, vraagt de BTW terug en vervolgens kun je al vrij snel genieten van lagere maandlasten. Omdat zonnepanelen door de massale vraag en massale productie goedkoper zijn geworden, is de terugverdientijd ook korter geworden, wat aantrekkelijk is voor de consument.

Zelfvoorzienend 

Zelf stroom opwekken door zonnepanelen zorgt voor minder afhankelijkheid van een energiemaatschappij. Dit is zeker een pluspunt bij de verkoop van je huis, waardoor geïnteresseerden eerder overtuigd zullen worden om voor jouw huis te kiezen als een ander huis een lager energielabel heeft en geen zonnepanelen. Kijk op Zonnepanelen.net voor alle informatie die je nodig hebt om te kijken of zonnepanelen voor jou geschikt zijn, hoeveel je er nodig hebt en wat het jou zou kosten om ze voor je woning aan te schaffen. Vergeet ook de BTW niet terug te vragen!

Related post