De diverse mogelijkheden van dakbedekking uitgelicht

 De diverse mogelijkheden van dakbedekking uitgelicht

Als je op zoek gaat naar de juiste dakbedekking voor jouw woning zul je wellicht op veel nieuwe en verschillende manieren uitkomen. Waar vroeger iedereen direct koos voor dezelfde type dakgoten is er de laatste jaren op dit vlak wel een en ander aan het veranderen. Helemaal doordat je bijvoorbeeld in de serre niet per se op zoek bent naar betonnen of terracotta dakbedekking. De keuze voor kunststof dakbedekking ligt dan wel iets meer voor de hand. Helemaal doordat de zon er nog lekker doorheen kan komen. Zo kun je daar nog net iets meer van genieten dan wanneer je volledig binnen zit. 

De prijzen voor dakbedekking

Voordat je op zoek gaat naar de oplossing voor je dakbedekking is het goed om alvast te kijken naar de prijzen. Je wilt namelijk niet te duur uit zijn met je dakbedekking en je budget daarmee overschrijden. Vaak wordt er een m2 gesproken en dus zijn de kosten grotendeels afhankelijk van de grootte van je dak. Logisch horen wij je denken. En dat is ook zeker zo. Wat nog meer een rol speelt is of je een gebogen, plat of gebogen dak hebt. Je kunt niet bij alle mogelijkheden dan ook hetzelfde type dakbedekking gebruiken. De kosten voor een koperen dak liggen vaak 2x zo hoog als die van betondakpannen. Voordeel alleen van koperen daken is dat deze vaak tot wel +70 jaar meegaan. De waarde van je huis, indien je weer wilt verkopen, kan daarmee ook flink stijgen. Als je voor een bitumen dak kiest en je wilt over 10/15 jaar verhuizen kan dat soms alweer aan vervanging toe zijn binnen nog eens 10 jaar. De koper zal dat wellicht ook weten en dat kan je dus wat geld kosten. 

Soorten dakbedekking

Hierboven hebben we al enkele mooie voorbeeld genoemd van de verschillende dakbedekkingen op de prijzen toe te lichten. Het verschilt dus vooral of je een plat dak of een gebogen dak hebt. Niet voor alle soorten daken zijn namelijk dezelfde constructies te maken.

Voor een plat dak zijn er 4 veel voorkomende mogelijkheden. Dat is PVC, EPDM, Groendak en Bitumen. Doordat de daken wel iets meer te verduren krijgen dan de gebogen daken wil je voorkomen dat de regen op je dak blijft liggen. Terwijl het bij een gebogen dak een automatisch proces is. Bi

Bij gebogen daken, de meest voorkomende type daken in Nederland, zie je vaak gewone dakpannen terug. Veelal van beton, maar ook bijvoorbeeld van leien (een leien dak kennen we allemaal). Andere opties zijn metaalpannen en ook rieten daken. Waarbij die laatste wel meer iets is van vroeger.  Het aanleggen van de juiste dakbedekking is een nauwkeurig proces. Een dakdekker, zoals Eigenhuis Dakdekker kan je daarbij verder helpen. Zij zijn een dakdekker in Almere en zijn een specialist op dit gebied. Het is verstandig om er dan ook een specialistisch bedrijf naar te laten kijken.

Related post