De gevaren van vogels onder zonnepanelen

 De gevaren van vogels onder zonnepanelen

Houdt u rekening met het milieu en gebruikt u zonnepanelen? Dan bent u zeer goed bezig. Zonnepanelen zijn een belangrijke stap naar een compleet groene samenleving, zodat we onze geliefde aarde door ons bewoonbaar kunnen houden. Maar deze zonnepanelen komen ook met wat lastigheden.

Een belangrijk punt voor het gebruiken van zonnepanelen is dat er tijd ingestoken moet worden. U moet bijvoorbeeld goed nadenken over op welke plek de panelen precies geplaatst zullen worden, zodat ze zoveel mogelijk zon op zich krijgen en daardoor de meeste energie binnen kunnen slepen. Daarnaast zijn er een aantal externe effecten waar rekening mee gehouden moet worden.

Waar ik het vandaag over wil hebben is het gevaar van vogels bij zonnepanelen. Vogels schuilen vaak onder zonnepanelen omdat het goed uit de wind ligt en het er lang niet zo koud wordt. Maar dit veroorzaakt helaas een stel problemen die u kunnen leiden naar grote gevolgen. Gevolgen die iedereen veel liever zou voorkomen.

Gevaar nummer 1 van overlast vogels zonnepanelen is dat de vogels hun nesten onder de zonnepanelen stationeren en hier hun eieren in leggen. Het wordt onder de zonnepanelen alleen dusdanig warm dat de inhoud van de eieren tot een kookpunt kan komen. Een erg triest voorval voor de vogels dus. Vogelnesten zonnepanelen zijn niet alleen voor de vogels een gevaar. Deze hitte onder de zonnepanelen kan de houten nestjes in de brand zetten of de takjes kunnen krassen achterlaten op het paneel, wat resulteert in permanente schade. Het brandgevaar wordt nog groter door de uitwerpselen van de vogels. Deze zijn namelijk zuurhoudend wat slecht is voor de bekabeling en andere technologie. Zoals u hoort zijn vogels dus grote gevaren voor uw zonnepanelen, maar zijn uw zonnepanelen ook grote gevaren voor hen. Een vogelweringssysteem haalt het probleem voor beide weg.

Related post