De ideale zitplekken voor het hele gezin!

 De ideale zitplekken voor het hele gezin!

De woonkamer is het hart van je huis. Het is een comfortabele plek om quality time door te brengen met je gezin. Zorg er dus voor dat je woonkamer gezellige zitjes heeft. Er zijn veel aspecten waar je rekening moet houden wanneer je op zoek bent naar zitplekken. Bedenk eerst hoeveel mensen er in de zithoek zullen zitten. Als je een grote familie hebt of vaak gasten over de vloer hebt, creëer dan een grote zithoek door meerdere zitmeubels aan te schaffen. Je kunt bijvoorbeeld een fauteuil goedkoop, een L-vormige bank, banken en andere meubelstukken kiezen. Zorg er wel voor dat je de meubels rangschikt op basis van hoeveel ruimte je in je woonkamer hebt. Hieronder vindt je de ideale zitplekken om je woonkamer mee in te richten. Je kunt hier met het hele gezin van genieten.

Een circulaire opstelling

Een cirkelvormige opstelling van meubels kan helpen om in kleinere ruimtes een gevoel van intimiteit te creëren. Dit type opstelling werkt goed als je twee stoelen, een paar bankstellen of een driezitsbank en een salontafel in het midden van je woonkamer hebt staan. Het is ook geweldig als je een gebogen bank of fauteuil hebt, omdat mensen dan  naar elkaar kunnen kijken als ze gaan zitten. Het is niet nodig om een ​​set banken aan te schaffen om deze opstelling te creëren. Gebruik je creativiteit om de bestaande bank te mixen en matchen met de fauteuil, krukken en ander meubilair. Dit type zitgelegenheid creëert een intieme omgeving om samen te praten, lezen of tv te kijken.

Een L-vormige zitopstelling

De L-vormige zitopstelling is perfect voor kleine ruimtes omdat mensen hierdoor vrij om elkaar heen kunnen bewegen zonder elkaar steeds tegen het lijf te lopen. Het helpt ook om een ​​ruimer uiterlijk te creëren door rommel uit het gebied te verwijderen. Zo heeft iedereen voldoende bewegingsruimte om zich heen wanneer ze moeten opstaan ​​uit hun stoel of door de kamer moeten lopen. Om deze zithoek te creëren dien je een L-vormige bank aan te schaffen. Deze indeling werkt ook goed door de L-vormige bank in de hoek van de woonkamer te plaatsen omdat deze niet veel ruimte in beslag neemt. Het is ook geschikt voor een open woonkamer. De rugleuning van je hoekbank kan handig zijn om je woonkamer in twee zones te verdelen. Gebruik dan een ander deel van de woonkamer als eetkamer.

Een symmetrische zitopstelling

Dit type opstelling heeft twee banken tegenover elkaar met gelijke afstand ertussen. De banken kunnen aan één kant van de muur of aan beide kanten van de muur worden geplaatst, afhankelijk van hoe groot je kamer is of hoeveel ruimte je hebt. Vervolgens kun je een salontafel tussen deze banken plaatsen. Bij dit type zitopstelling staan ​​alle meubels in een rechte lijn of in ieder geval dicht bij elkaar. Het is ook gemakkelijk te onderhouden en te coördineren omdat alles er netjes en georganiseerd uitziet. Een symmetrische parallelle woonkamer is een geweldige indeling voor een grote kamer waar ruimte geen probleem is.

Related post