De slotenmaker helpt bij inbraakpreventie

 De slotenmaker helpt bij inbraakpreventie

Ten tijde van de Corona pandemie en de bijkomende lockdowns, is het aantal woninginbraken in Nederland behoorlijk afgenomen. Deze statistieken zijn in principe makkelijk te verklaren, wanneer je bedenkt dat de meeste mensen tijdens deze periode veel thuis waren en het voor dieven een stuk moeilijker was om in te breken.

Het is echter zorgwekkend om te constateren dat sinds de lockdowns er niet meer zijn, deze cijfers weer oplopen naar waar deze waren voor de pandemie. In veel gevallen kunnen woninginbraken voorkomen worden door zelf meer preventieve maatregelen te nemen. Deze maatregelen hebben vooral betrekking op het hang en sluitwerk en aanpassingen hieraan die het inbreken net even lastiger maken voor criminelen. De aangewezen persoon die hierbij kan helpen bij zowel de installatie van sloten, als ook het advies hierover, is de slotenmaker.

In Den Bosch kun je kiezen uit meerdere slotenmakers

De meeste woninginbraken komen voor in de dichtbevolkte gebieden. In Nederland heeft dit vooral betrekking op de randstad en Noord-Brabant. Als inwoner van de regio Den Bosch heb je gelukkig wel behoorlijk wat te kiezen wanner het aankomt op slotenmakers.

Het is aan te raden om je een keer in de zoveel tijd te laten inlichten door een slotenmaker en om advies te vragen met betrekking tot de sloten in huis en inbraakpreventie. Vooral wanneer je een nieuw huis betrekt, is het een goed idee om samen met de slotenmaker het hang- en sluitwerk te bekijken en vast te stellen of er ergens sloten vervangen of gerepareerd dienen te worden. In veel gevallen geeft de slotenmaker gratis en vrijblijvend een advies op dit gebied.

Een slotenmaker in de buurt is vaak voordeliger

De slotenmaker levert meerdere diensten, maar een van de meest waardevolle is volgens velen toch wel de reparatiedienst in geval van nood, vooral buiten kantoortijden. De meeste slotenmakers bieden een 24-uurs dienst aan voor dit soort scenario’s.

Wanneer je op zoek gaat naar een slotenmaker Den Bosch dan is het ook een goed idee om te kijken of deze dit soort diensten dan ook aanbiedt. Wanneer je een geschikte kandidaat kiest dan is het ook handig om een slotenmaker zo dicht mogelijk bij huis te kiezen, omdat voor reparatiediensten vaak voorrijkosten worden gerekend die logischerwijs lager zijn wanneer je een slotenmaker dicht bij jou in de buurt kiest.

Related post