Dit zijn de voordelen van openslaande garagedeuren

 Dit zijn de voordelen van openslaande garagedeuren

Openslaande garagedeuren zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden. Dat is vooral te danken aan de vele voordelen die dit type garagedeur heeft. In dit artikel gaan we nader in op deze voordelen.

Geïsoleerde deurbladen

Openslaande deuren voor garages zijn bijzonder goed geïsoleerd. Bovendien sluiten de rubbers van de deuren de garage goed af, waardoor tocht en kou niet zomaar binnen kunnen komen. 

Ideaal als je garage met je woning is verbonden. Maar ook als je regelmatig langere tijd in de garage bent. Bijvoorbeeld om aan je auto te sleutelen, je lekke fietsband te repareren of omdat je in de garage een werkplek heb gecreëerd.

Inbraakwerend

Openslaande garagedeuren van hoge kwaliteit worden over het algemeen van goede sloten voorzien. Zo hebben de deuren van het merk Hörmann (afkomstig uit Duitsland) een meervoudige vergrendeling.

Goede sloten zijn belangrijk. Want het gebeurt helaas nog vaak dat mensen alle toegangspunten van een woning met goede sloten beveiligen, maar de garagedeur vergeten. Met alle gevolgen van dien. Dieven kunnen bijvoorbeeld de waardevolle spullen uit je garage stelen. En als je garage met de woning is verbonden heb je nog een veel groter probleem en kunnen dieven je woning binnenkomen.

Een garagedeur met goede sloten is daarom een absolute must en het is fijn om te weten dat bij openslaande garagedeuren dit aspect vaak op orde is. Doe wel nog even een check bij de deur die je op het oog hebt om er zeker van te zijn dat er inderdaad goede sloten bij de deur worden geleverd.

Design en materialen

Openslaande garagedeuren zijn leverbaar in vele uitvoeringen. Niet alleen heb je een ruime keuze in kleuren, maar ook in prints en patronen. Zo zijn er openslaande deuren met horizontale strepen, maar ook met verticale strepen. Bovendien heb je keuze uit verschillende materialen. Zo zijn er deuren van aluminium en van hout.

Garagedeuren van aluminium ogen strak en modern en passen uitstekend bij een moderne woning. Een deur van hout is een goede keus als je een woning met een landelijke uitstraling hebt. Bijvoorbeeld een boerderij of een huis met een rieten dak.

Doordat openslaande garagedeuren in vele uitvoeringen beschikbaar zijn is er altijd wel een passende deur te vinden. Bovendien zorgt de grote keuzemogelijkheid ervoor dat je altijd wel een passende garagedeur kunt vinden die bijvoorbeeld bij je aluminium voordeur past. Wanneer de voordeur van aluminium en de garagedeur matchen leven dat een mooie aanblik op.

Een tweede voordeur

Een derde voordeel van openslaande garagedeuren is dat ze als het ware een tweede voordeur creëren. Je kunt de deurhelften namelijk los van elkaar openen en sluiten. Ideaal als je een werkplek in de garage hebt en je bezoekers niet door je huis wil laten lopen.

Maar het is ook ideaal als je de garage als stalling gebruikt en bijvoorbeeld snel met de fiets weg wilt. Je hoeft immers maar één deur te openen om de garage te kunnen verlaten. Dat is bij andere soorten garagedeuren niet het geval.

Al met al bieden openslaande garagedeuren dermate veel voordelen dat dit niet zonder reden een populaire deur is. Het is dus zeker het overwegen waar om voor dit type garagedeur te kiezen.

Related post