Doe het zelf tips voor bij jou thuis

Dingen in huis doen kan best uitdagend en misschien zelfs eng klinken. Je bent bang om iets fout te doen of misschien zelfs stuk te maken. Op sommige gebieden is het inderdaad goed om dit niet zelf aan te pakken, zoals bijvoorbeeld de meterkast en overige elektrische installaties. Gelukkig zijn er ook veel klusjes en doe het zelf projecten die je wel zelf kunt doen. In de badkamer bijvoorbeeld of in de woonkamer. Het fijne van deze projecten is dat je hier snel voordeel van hebt en er lang van geniet als het af is.

Traceer vervelende luchtjes

Heb je nou last van vervelende luchtjes in je huis zoals bijvoorbeeld rioollucht in huis na regen. Dit zijn vaak makkelijke klusjes om zelf achteraan te gaan, je hebt immers een prima neus die het probleem kan lokaliseren. Negeer dit soort geurtjes dan ook niet, deze kunnen op langere termijn ernstige gezondheidsklachten veroorzaken. Vaak kan het zo zijn dat er niet genoeg water in een sifon blijft staan en je hier eventueel iets moet bijvullen. Dit zijn dingen die je tegenkomt wanneer je je neus achterna gaat. Kom je er nou niet uit zorg dan in ieder geval dat je hulp zoekt want met een luchtverfrisser is het meestal niet opgelost.

Vervang je kraan

Een kraan vervangen kan makkelijker zijn dan je denkt. Hier hoeft lang niet altijd een loodgieter aan te pas te komen. Mits je goede voorbereidingen treft kan het kinderspel zijn. Allereerst sluit je het water af en laat je de kraan volledig doorlopen zodat je geen waterballet creëert. Vervolgens verwijder je de oude kraan, vaak door deze simpelweg los te draaien. Zorg er voor dat je het schroefdraad van de kraan aansluiting controleert op beschadigingen, mocht dit het geval zijn kan dit ervoor zorgen dat er een lekkende kraan ontstaat als je nieuwe kraan is aangesloten. Daarna sluit je de nieuwe kraan aan volgens de gebruiksaanwijzing en maak je eventueel gebruik van teflontape bij de schroefdraad om lekken tegen te gaan.

Zorg voor goed gereedschap

Goed gereedschap kan het werk vele malen makkelijker maken. Mocht dit niet zo zijn dan kan dit een klusje van 10 minuten doen veranderen in een werk van een uur of misschien wel langer. Het is dus ook van groot belang om op voorhand te zorgen dat je alle benodigde gereedschappen tot je beschikking hebt. Zorg er ook voor dat alles is opgeladen en is gecontroleerd op de werking. Niks is zo vervelend als dat je alles net op de goede plek hebt en vervolgens met een lege accu staat. Aan de voorkant kost dit je vaak een paar minuten of zelfs maar seconden en het kan je tientallen minuten tijdswinst opleveren aan de achterkant.

 

Gebruik altijd een waterpas

Voor deze tip ga ik even terug in mijn eigen doe het zelf carrière. Enige tijd geleden was ik gevraagd door een kennis of ik kon helpen met het ophangen van een tv meubel zwevend. Ik ben de beroerdste niet en kon uiteraard helpen. Ik dacht dit op mijn timmermansoog recht te hebben gehangen. Niks was minder waar, achteraf was het schots en scheef. De les die geleerd is, gebruik altijd een waterpas!

Related post