Een fijn thuis geeft rust in je hoofd

Thuis, een vrij algemeen begrip wat voor iedereen toch stiekem net wat anders betekent. Maar toch doorgaans zal dit een huis/appartement/kamer betreffen waarin iemand zich echt thuis voelt. Als je net verhuisd bent kost het meestal dan ook even tijd voordat dit weer echt als helemaal thuis aanvoelt. Vaak helpt het om de aankleding en sfeer te verbeteren door middel van bijvoorbeeld planten en sfeerverlichting. Zo zorg je ervoor dat het plekje ook daadwerkelijk een soort ‘touch’ van jezelf krijgt. Hoe dat er precies uitziet is dus voor iedereen anders, juist dat persoonlijke is hetgeen wat er dus voor zorgt dat het voelt als thuis.

Je keuken is meer dan alleen om te koken

De keuken, een plek waar meestal dingen als je koelkast staan en bijvoorbeeld een gasfornuis. Niet meteen een plek vol gezelligheid zou je haast denken maar stiekem breng je hier toch best veel tijd door. Denk bijvoorbeeld aan het ontbijt, wat je vaak in de keuken snel opeet. Dan hebben we het nog niet eens over de tijd die je hier besteedt om je maaltijden te bereiden. Kortom je keuken is een belangrijke plek in je huis waar je geen gedoe wilt hebben. Toch is je keuken snel een doelwit voor ongedierte, denk bijvoorbeeld aan zilvervisjes. Hoe pak je deze aan zul je denken, ik weet het niet maar oma weet het wel.

Woonkamer of leefkamer

In de volksmond wordt de grotere algemene ruimte met daarin een bank en vaak een televisie vaak een woonkamer genoemd. Als je hier meer over nadenkt is het eigenlijk meer dan alleen wonen wat je doet in deze kamer, je leeft er, je huilt er je lacht er. Er gebeurd hier echt heel veel. Je maakt er mooie herinneringen die je voor de rest van je leven zal onthouden. Dit is misschien nog wel de allerbelangrijkste ruimte in je huis, je moet er praktisch alles kunnen doen, op douchen na want daar is de badkamer voor. Zorg er dus voor dat je je goed voelt in je eigen woon-/leefkamer.

De badkamer die je fris laat voelen

Je badkamer moet meer zijn dan alleen een doucheruimte, hier moet je je schoon voelen en echt jezelf kunnen zijn. Hier ben je immers het meest kwetsbaar, compleet naakt en als je pech hebt ook nog met shampoo in je oog. Hier wil je je dus veilig en goed voelen, comfortabele temperatuur en rustige omgeving. Hou hier dus ook rekening mee als je meubilair en dergelijke kiest voor je badkamer. Maar denk ook bijvoorbeeld aan de ramen die in de badkamer zijn, zorg ervoor dat ze wel licht binnen laten maar je niet onveilig laten voelen.

Vergeet de buitenruimtes niet

We hebben vrijwel alle ruimtes in het huis al gehad, maar de buitenruimtes kunnen we natuurlijk niet vergeten. Dit is misschien wel de eerste ruimte die je betreedt wanneer je thuiskomt. Je zal namelijk eerst via buiten naar binnen moeten. Zorg er dus ook voor dat dit een veilig en fijn moment van je dag is. Zorg ervoor dat deze plek goed verlicht is, denk bijvoorbeeld aan een solar buitenlamp met sensor zodat je niet zelf op zoek moet naar het lichtknopje. Zo hou je dit begin van het thuiskomen zo fijn mogelijk.

Related post