Een stijging van woningwaarde door isolatie

 Een stijging van woningwaarde door isolatie

Ben je van plan om je huis te gaan verkopen of zijn er andere redenen waardoor jij je huis (beter) wilt isoleren? De kans is groot dat als je je huis verder gaat verduurzamen dat de waarde van je woning ook zal stijgen. Hieronder meer informatie over de stijging van je woningwaarde door isolatie.

Huis verduurzamen met isolatie

Veel mensen willen hun huis verduurzamen of isoleren om te besparen op de maandelijkse energiekosten. Echter kan de reden ook zijn dat ze duurzamer wonen erg belangrijk vinden en graag bij willen dragen aan een minder hoge belasting op het milieu. Je kunt je huis ook verduurzamen om je woningwaarde te laten stijgen. Je kan dan denken aan het laten plaatsen van zonnepanelen, een warmtepomp, maar ook door je huis te isoleren kan je woningwaarde stijgen. Als je je huis gaat verduurzamen, zul je automatisch een beter energielabel krijgen, dat van groot belang kan zijn bij de verkoop van je woning. Een hoger energielabel betekent lagere stookkosten, een goed geïsoleerd huis en daardoor weinig extra werk bij de aankoop van een huis met een hoog energielabel. 

De waardevermeerdering die je huis krijgt bij het isoleren van de woning is afhankelijk van onder andere de ligging, de grootte en het energielabel. Als potentiële kopers zien dat een huis een laag energielabel heeft, betekent dit dat er veel aan moet gebeuren op het gebied van verduurzaming. Hiervoor zijn arbeidskrachten en materiaal nodig, beide zijn op dit moment schaars en daardoor zeer prijzig. Momenteel zullen kopers dus eerder kiezen voor een huis met hoger energielabel dan tot een aantal jaren geleden. 

Uiteraard ligt de mate waarin je woning meer waard wordt na isolatie aan hetgeen wat er precies is gebeurd op het gebied van isolatie. Denk aan het isoleren van de spouwmuren, vloeren, het dak of de wanden. Over het algemeen kun je er vanuit gaan dat een woningwaarde een aantal procenten verhoogt bij een huis van meer dan drie ton. Wil je je vloer goed laten isoleren en ben je benieuwd naar de kosten? Op Vloerisolatie-info.nl vind je meer informatie over het isoleren van je vloer.

Related post