Gietvloer in huis halen? Dit moet u weten

 Gietvloer in huis halen? Dit moet u weten

Overweegt u om een gietvloer in huis te halen? Omdat u binnenkort gaat verbouwen of het interieur opnieuw in gaat richten? Dat is een goede keuze, steeds meer mensen stappen over op de gietvloer omdat dit type ondergrond erg lang meegaat en ook veel praktische voordelen biedt. We vertellen graag wat meer over de reden waarom een gietvloer steeds vaker wordt gekozen door particuliere woningeigenaren en waar u in dat geval rekening mee moet houden.

Waarom de gietvloer in populariteit stijgt

De afgelopen jaren zien we dat steeds meer mensen een gietvloer in huis halen. Daar waar we dit type ondergrond voorheen nog voornamelijk tegenkwamen in industriële gebouwen en fabrieksruimtes. Tegenwoordig hebben echter ook steeds meer particulieren woningeigenaren de voordelen van een gietvloer ontdekt. De belangrijkste is daarbij de lange levensduur. Een gietvloer gaat zo lang mee dat je deze waarschijnlijk nooit meer hoeft te vervangen. Omdat de ondergrond veel gelijkvloers is en naadloos heeft u bovendien ook een stuk minder schoonmaakwerk.

Overeenkomsten en verschillen met betonvloeren

De gietvloer lijkt in eerste instantie wellicht op een betonvloer. De uitstraling kan hetzelfde zijn, en ook de eigenschappen verschillen niet veel. Een gietvloer wordt echter gemaakt van een kunststof epoxyhars. Als een gietvloer wordt afgewerkt om eruit te zien als een traditionele betonvloer dan spreekt men ook wel van een betonlook vloer. Hiermee haalt u het beste van beide werelden in huis, de praktische voordelen van de gietvloer en de robuuste industriële uitstraling van een traditionele betonvloer.

Zelf een gietvloer aanbrengen of het laten doen

Net als steeds meer mensen in Nederland overweegt u wellicht om een gietvloer in huis te halen. Het levert veel praktische voordelen op zoals het gemak met schoonmaken. Daarnaast is het een goede investering op de lange termijn. Een vloer gieten is echter een complex proces. De meeste mensen kiezen er daarom voor om een specialist in te schakelen die dit al vele malen heeft gedaan en beschikt over de juiste materialen en gereedschappen om het in één keer goed te doen.

Related post