Hoe verkoop ik mijn huis zonder makelaar.

 Hoe verkoop ik mijn huis zonder makelaar.

Je woning verkopen zonder makelaar is iets wat we de laatste tijd steeds meer zien, het is alleen wel een onderwerp waar veel onduidelijkheid over is. In dit blog hebben we een paar manieren benoemd hoe je je huis zonder makelaar kan verkopen. Dit ook nog aangevuld met een paar redenen waarom dit een goed idee kan zijn of waarom mensen dit doen. En wie weet denk je na dit blog wel bij je zelf dit is precies iets voor mij en neem je zelf ook de touwtjes in handen.

Redenen waarom.

Besparen op de kosten die komen kijken bij de werkzaamheden van een makelaar is 1 van de voornaamste redenen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de makelaarskosten, de bijstand en het gebruik van een makelaar is best prijzig. En dat geld hou je dan in je zak en kan je weer besteden aan bijvoorbeeld iets in je nieuwe huis. De foto’s van de woning voor de advertenties kan je natuurlijk ook makkelijk zelf maken. Als je een goede camera hebt moet zoiets echt wel goed komen, daar heb je een makelaar echt niet voor nodig. De bezichtigingen kan je ook prima zelf doen, want wie kan nou beter de voordelen van het huis aanprijzen als de huidige eigenaar.

Manieren om zelf je huis te verkopen.

Door zelf advertenties te maken en zelf de bezichtigingen te doen kan je zelf je woning verkopen maar er zijn ook andere manieren. Zoals bijvoorbeeld een huisopkoper, de huisopkoper kan je bellen en die komt dan meteen langs en brengt dan gelijk een bod uit voor je woning. Dat is een voordeel van de huisopkoper, gelijk een bod en ook heel snel dat je je geld krijgt voor je huis. Er zal een bod worden gedaan dat rond de 80/85% van de waarde van je huis zit dat klinkt misschien wat minder positief in je oren. Maar hou in gedachte dat je met een huisopkoper veel tijd en werkzaamheden bespaart. En je bespaart natuurlijk ook de kosten die een makelaar heeft. De huisopkoper doet vaak ook meteen een aanbetaling zodat je al gelijk wat geld hebt van de totale som. Dit kan dat alvast belegd worden in je volgende woning. De huisopkoper is ook de perfecte oplossing als je al een nieuw huis hebt en je je oude huis niet verkocht krijgt, hij koopt het huis van je en dan ben je meteen van de dubbele kosten af.

Related post