Kantoor aan huis inrichten? Zo vind je het beste bureau!

 Kantoor aan huis inrichten? Zo vind je het beste bureau!

Vrijwel iedereen zit inmiddels meerdere dagen thuis te werken tijdens de coronaperiode. Voor sommige werknemers is dit compleet nieuw en sommige werknemers hadden hier al ervaring mee en werkten al gedeeltelijk thuis. Ook na corona is er een grote mogelijkheid dat er meer thuis gewerkt zal blijven worden. Dan is het uiteraard wel fijn als je ook thuis de mogelijkheid hebt om op een normale manier je werk te verrichten. Een goed bureau en een goede bureaustoel zijn daar onderdeel van, maar hoe vind je het beste bureau en waar dien je op te letten bij de aanschaf van een bureau?

Wielen

Heb je een bureau wat in de woonkamer staat of wat je graag zo nu en dan zou willen verplaatsen? Kies dan voor een bureau met wielen, zodat je het bureau gemakkelijk kunt verplaatsen. Wil je het bureau graag even niet zien? Rijdt het dan naar een plek waar het bureau niet in de weg staat. Wil je een groter bureau met wielen? Kies dan voor een hoekbureau variant. 

Ergonomisch

Ga je veel gebruik maken van het bureau thuis? Kies dan voor een ergonomische variant. Een ergonomische variant is helemaal afgestemd op jouw ideale zithouding, zodat je bij langdurig werken achter je bureau geen last krijgt van je nek, schouders of rug. Een specialist kan helpen om te bepalen wat jouw ideale bureauhoogte en zithouding is. Een bureau wat verstelbaar is, is nog beter, gezien je de ideale hoogte dan zelf in kunt stellen, waarbij sommige van deze bureaus zelfs zo hoog kunnen, dat ze veranderen in een stabureau.

Hoogte en diepte

Zoals hierboven benoemd is voornamelijk de hoogte van het bureau heel belangrijk voor de juiste zithouding erachter. Als je lange benen hebt, is het ook fijn als je een diep bureau hebt waar je je benen goed onder kwijt kunt. Let hier dus ook op bij de aanschaf van een bureau. Een verstelbaar bureau is ideaal omdat je dan zelf de ideale hoogte kunt bepalen. 

Opbergruimte

Maak je veel gebruik van losse spullen en paperassen op je bureau? Zorg dan dat je een bureau aanschaft met voldoende opbergruimte, zodat je niet continu tegen een stapel spullen aan zit te kijken als het bureau in de woonkamer of slaapkamer staat. Als je bureau voldoende opbergruimte bevat, kun je na elke werkdag je spullen netjes opbergen en de volgende werkdag weer met een schone lei beginnen. 

Formaat 

Ook het formaat van een bureau is belangrijk om naar te kijken. Heb je weinig ruimte in huis? Kijk dan naar een compact bureau met wielen, zodat het bureau eventueel makkelijk aan de kant geschoven kan worden. Heb je echter een vaste kantoorruimte in huis, dan is wellicht een groter kantoor fijner om al je spulletjes kwijt te kunnen en optimaal te kunnen werken.

Gebruik 

Tot slot is het gebruik ook heel belangrijk. Ga je het bureau veel gebruiken? Kies dan voor een ergonomisch bureau om geen rug, schouder of nekklachten te ontwikkelen. Een in hoogte verstelbaar bureau of stabureau is dan een aanrader. Ga je het bureau maar af en toe gebruiken? Dan voldoet wellicht een compact formaat al voldoende om zo nu en dan een dagje thuis te werken.

Related post