Koop de leukste vintage broodplank voor decor of als snij/borrelplank

 Koop de leukste vintage broodplank voor decor of als snij/borrelplank

Vintage is weer helemaal in. Dit zie je niet alleen in de mode, maar ook in de woontrends. Vintage meubels en woonaccessoires zoals lampen en broodplanken worden veel verkocht en gekocht. Vintage broodplanken zijn een van de populairste accessoires onder de vintage spullen. Vintage broodplanken werden vroeger gebruikt als plank om het deeg op te kneden en rollen en werd ook gebruikt om het warme brood uit de over te halen en op te snijden. Een vintage broodplank is een simpele houten plank die je voor veel verschillende dingen kunt gebruiken.

De juiste vintage broodplank voor jou

De juiste vintage broodplank uitkiezen kan lastig zijn, aangezien het aanbod groot is. Met onze tips helpen we je op weg. Kies bijvoorbeeld eerst uit waarvoor je graag de broodplank wilt hebben. Wil je het gebruiken als decorstuk of toch liever als functionele plank? En hoeveel ruimte is er dan precies voor deze plank. Wil je liever een ronde of een vierkante plank? Is er een bepaald soort materiaal en bepaald soort hout waar je de broodplank van wilt hebben? Door dit soort keuzes alvast te maken, streep je al veel opties weg. Zo wordt het aanbod kleiner en de keuze een stuk makkelijker.

De functies die een vintage broodplank kan hebben

Een vintage broodplank werd vroeger gebruikt voor het voorbereiden van brood en het snijden van brood. Tegenwoordig kun je dat nog steeds met een vintage plank doen natuurlijk. Daarnaast is een broodplank ook leuk om als centerpiece in je keuken op te hangen. Niet alleen is het een unieke manier om je keuken op te fleuren, maar de vintage uitstraling maakt de keuken ook een stuk gezelliger. Natuurlijk zijn vintage planken ook goed in te zetten als snijplanken voor bijvoorbeeld groentes en vlees, zolang ze niet gaan splinteren. Ook als borrelplank of kaasplankje kan de broodplank worden gebruikt.

Related post