Lekker slapen op warme zomeravonden met een plissé hordeur

 Lekker slapen op warme zomeravonden met een plissé hordeur

In Nederland wordt het steeds warmer en we genieten altijd volop van de zomers. Het kan echter wel warm worden in huis en soms is het een hele opgave om het ’s avonds weer te laten afkoelen. Door de relatief hoge luchtvochtigheid in Nederland is het klimaat in de zomer een broeinest voor insecten en vliegen.

Wanneer we ’s avonds de ramen en deuren wijd open zitten om het huis te laten afkoelen, halen we vaak veel ongewilde steekbeesten in huis die op het licht afkomen. Dit resultaat vaak in steekbeesten op de slaapkamer die ons met jeuk en gezoem uit onze slaap houden. Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem in de vorm van een plissé hordeur, waarmee je vliegen en ongedierte buiten de deur houdt en tegelijkertijd het huis kan ventileren en afkoelen.

Een plissé hordeur is makkelijk schoon te houden

Niet alleen wanneer het warm is, maar ook wanneer je bijvoorbeeld uitgebreid gegourmet of hebt of aan het fonduen bent geweest met de familie, is het raadzaam om de deuren en ramen open te zetten voor ventilatie. De techniek op het gebied van plissé hordeuren is de laatste jaren steeds beter geworden.

De hor zelf is vaak zwart of donkergekleurd en gemaakt van elastisch fiber materiaal. Dit materiaal is meebewegend wanneer er iets tegen aankomt en daarom altijd strak gespannen wanneer de hordeur gesloten en zonder dat het breekbaar is of snel zal scheren. Het fiber materiaal is bovendien vuilafstotend en ook gemakkelijk schoon te maken met een vochtige doek.

Behoud ene goede luchtkwaliteit in huis

Er is de laatste jaren steeds meer vraag ontstaan naar plissé hordeuren en er zijn dan ook diverse bedrijven bijgekomen de afgelopen tijd. Op internet vind je snel verschillend aanbieders van de plissé hordeuren die niet alleen standaardformaten leveren, maar ook oplossingen op maat bieden.

Het is dan ook mogelijk om bijvoorbeeld een hordeur op een schuifpui te installeren of ook op een raam een hordeur te laten plaatsen. Het prettige aan de meeste moderne hordeuren, is dat deze dusdanig fijn zijn dat ze frisse lucht doorlaten, maar wel pollen buiten houden. Voor mensen met bijvoorbeeld hooikoortsklachten is dit ontzettend prettig, omdat de pollen hiermee niet in huis terechtkomen en de luchtkwaliteit binnen altijd goed blijft.

Related post