Masseren

 Masseren

Voor een goede massage is het meest effectieve natuurlijk een professionele masseur. Deze is opgeleid om te weten hoe het menselijk lichaam in elkaar zit op de plekken die relevant zijn voor een massage. Zo kan hij goed op bepaalde plekken werken, waarbij hij pijn in je rug mogelijk verhelpen kan als je geluk hebt. Een (op de lange termijn) goedkoper alternatief is het massagekussen. Dit is een kussen met daarin onderdelen die jou een uitstekende massage ervaring kunnen leveren. 

Vaak wordt er bij dit soort kussens gebruik gemaakt van bepaalde knoppen die rond draaien in het kussen zelf. Bij sommige kussens kunnen deze draaiende knoppen ook nog van positie veranderen. Dan gaan ze bijvoorbeeld op en neer langs een rug leuning, waardoor ze je hele rug kunnen masseren. 

Verder heeft een massage kussen geregeld ook een warmte element. Deze gebruikt stroom om op te warmen en maakt zo het kussen lekker warm. Huisdieren zijn vaak groot fan van dit soort dingen, maar ook voor mensen is het prettig. Warmte kan fijn zijn bij een pijnlijke rug en is natuurlijk sowieso comfortabel om op te zitten. Stoelverwarming is immers niet voor niks een kenmerk van een luxe auto. 

Kussens zijn ook de te krijgen met alleen het warmte element. Dit zijn dan infrarood kussens, ook wel warmte kussens genoemd. Dit zijn kussens met daarin dus zo een warmte element, dat door stroom warmte kan opwekken en het kussen een prettige temperatuur kan geven. Dit kan ook weer fijn zijn voor iemands rug en kan ook weer comfortabel zijn om op te zitten.

Natuurlijk vervangt een massagekussen een echte massage niet. Een echte massage is veel grondiger en masseren is een echt vak, waar mensen lang mee bezig kunnen zijn om het te leren. Dit is iets waar veel bij komt kijken en veel kennis van het menselijk lichaam voor nodig is. Een kussen dat in een fabriek gemaakt is om voor iedereen te werken kan hier natuurlijk niet tegenop. Wel is masseren gemiddeld duurder op de lange termijn, wat logisch is, aangezien een masseur er zijn brood aan moet verdienen.

Related post