Redenen om de bezichtigingen van uw huurwoning aan een verhuurmakelaar in Utrecht uit handen te geven

 Redenen om de bezichtigingen van uw huurwoning aan een verhuurmakelaar in Utrecht uit handen te geven

Wilt u uw woning verhuren? Daar gaan meer regels mee gemoeid dan u op het eerste gezicht wellicht zou denken. Daarom is het raadzaam om hiervoor een professional in te huren. Zo weet u zeker dat alles op de juiste wijze verloopt en bent u zelf geen kostbare tijd kwijt. Een verhuurmakelaar in Utrecht heeft niet alleen inhoudelijke kennis van het makelaarsvak, maar is ook op de hoogte van marktontwikkelingen én uw wijk. Hij of zij neemt u een groot aantal praktische zaken uit handen, waaronder de bezichtigingen van potentiële huurders. 

Afspraken met geïnteresseerden

Na de eerste stappen te hebben gezet, waaronder het opnemen van de woning en het voeren van het verhuur adviesgesprek, meldt de makelaar uw woning online aan op verschillende pagina’s. Met geïnteresseerden wordt een afspraak gemaakt. Tijdens een bezichtiging komen zij alles te weten wat zij willen weten over uw woning. 

Alle vragen van bezoekers beantwoord

Een verhuurmakelaar weet hoe een woning een goede indruk kan maken op kandidaat-huurders en weet hun vragen te beantwoorden. Per wanneer is de woning beschikbaar? Welke faciliteiten bevinden zich in de buurt? Hoe is het sociale contact tussen buren? Hoe zit het met de brandveiligheid van de woning? En de status van de cv-ketel? Uw makelaar weet van de hoed en de rand en zorgt ervoor dat geïnteresseerden uw woning verlaten met alle informatie die zij nodig hebben. 

De verhuurmakelaar Utrecht voert screening aan de voordeur uit

Wat de verhuurmakelaar Utrecht tegelijkertijd doet, is het ‘screenen’ van de geïnteresseerden. Het feit dat zij vragen stellen over de woning, is al een eerste teken dat zij hier oprechte bedoelingen mee hebben. Ook stelt de makelaar vragen aan de bezoekers om een beter beeld te krijgen van wie zij zijn. Hij of zij vervult dus een belangrijke rol in de ‘selectie aan de voordeur’. Erg belangrijk voor u, want u wilt uw woning aan de juiste personen kunnen toevertrouwen. 

Achtergrondcheck van de kandidaat-huurders

De screening aan de voordeur is nog maar de initiële screening. Wanneer kandidaten aangeven daadwerkelijk interesse te hebben in het huren van uw woning, checkt de makelaar hun achtergrond uitgebreid. Heeft de huurder een inkomen dat stabiel en hoog genoeg is? Heeft hij of zij in zijn huidige huurwoning ooit voor overlast gezorgd? Is er ooit sprake geweest van illegale activiteiten zoals hennepteelt? Door een zorgvuldige woontoets kan de verhuurmakelaar risico’s voor u als huurder minimaliseren. 

Onderhandelingen zonder emotie

Met de professionaliteit van de juiste verhuurmakelaar maximaliseert u de kans dat u een betrouwbare huurder vindt. Een laatste reden waarom het goed is om bezichtigingen door een makelaar te laten uitvoeren, is het feit dat deze minder betrokken is bij de woning zelf. Hiermee weet hij of zij de focus op de belangrijke zaken tijdens een bezoek te behouden. Bovendien kunnen geïnteresseerden zich in de aanwezigheid van een makelaar -vergeleken met de aanwezigheid van een eigenaar- veel beter voorstellen hoe het is om in uw woning te wonen. Dat wakkert het enthousiasme nog eens extra aan.

Related post