Tips bij het kiezen van de juiste vloer

 Tips bij het kiezen van de juiste vloer

Ben je van plan om een nieuwe vloer te gaan leggen in je huis? Dan zijn er aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo is het belangrijk om je vloer van tevoren op te meten zodat je weet wat voor oppervlakte je moet vervangen. Benieuwd naar nog een aantal dingen die je moet weten als je een nieuwe vloer gaat kiezen? Lees dan vooral verder. Wij geven je een aantal tips om je hierbij te helpen.

Meten is weten

Zoals eerder gezegd is het belangrijk om je vloer van tevoren op te meten. Door de ruimte goed op te meten, weet je precies waar je aan toe bent en hoeveel je precies nodig zult hebben. Naast dat meten belangrijk is voor je vloer kan dit ook erg belangrijk zijn als je beslist om vloerverwarming in je huis te leggen. Ben je dit namelijk van plan, dan is het echt heel belangrijk dat je afmetingen kloppend zijn. Je wilt immers niet dat maar een deel van de kamer lekker verwarmd is en een deel ook niet.

Weet wat voor type vloer je wilt

Wanneer je de afmetingen van de vloer weet is het belangrijk om onderzoek te doen naar de type vloeren die er allemaal zijn. Wanneer jij een nieuwe vloer wilt, zijn er een heleboel soorten waaruit je kunt kiezen. Zo heb je houten vloeren, laminaat vloeren, vloeren van pvc, pvc vloertegels, normale tegels, een gietvloer en zo kunnen we nog wel even doorgaan. 

Er zijn dus heel veel verschillende soorten typen vloeren waar je uit kunt kiezen, maar er zijn daarnaast ook heel veel kleuren. Wanneer je beslist dat een laminaat vloer de beste optie is, dan ben je er nog lang niet. Zo moet je een kleur kiezen en een type print. Je kunt gaan voor een effen kleur maar wat bij laminaat erg populair is is om een houtprint te kiezen. Dit komt omdat de houtprint erg realistisch lijkt. 

Veel mensen kiezen er liever voor om een laminaat vloer te hebben dan een echte houten vloer. De reden hiervan is dat een laminaat vloer vaak een stuk minder onderhoud nodig heeft. Wanneer jij bijvoorbeeld kleine kinderen hebt die nog wel eens knoeien, kan het erg fijn zijn dat je vloer dan niet meteen kapot is. Met een hout vloer kan dit nog wel eens het geval zijn. Dit komt omdat hout bijvoorbeeld vocht opneemt. 

Bepaal hoe de rest van het huis eruit komt te zien

Om een geheel van je huis te maken is het aan te raden om overal dezelfde soort vloer neer te leggen. Dit geeft cohesie en zorgt ervoor dat alles een geheel wordt. Wanneer je beneden tegels wilt, maar boven liever iets zachters hebt is dit natuurlijk mogelijk. Een tip, geef dan wel je hele bovenverdieping een zachte vloer. Op die manier is het niet storend en blijft alles nog altijd een groot geheel. Wanneer je nog kleine kinderen hebt kan het wel fijn zijn om dan een donkere zachte vloer te nemen. Mochten ze dan een keer knoeien, dan is dit niet meteen heel erg te zien.

Related post