Vergeet je nieuwbouw woning niet te beveiligen

Het kopen van een nieuw huis biedt een opwindende kans. Een schone lei, een nieuwe start. Bij het bouwen of kopen van een nieuwe woning is het echter belangrijk om ook aan veiligheid te denken. Deze blog biedt stapsgewijze handleidingen om uw nieuwe huis te beveiligen, zodat u met een gerust hart kunt genieten van uw nieuwe huis.

Veiligheidsplan vanaf het begin

Bij het bouwen of kopen van een nieuw huis is het belangrijk om vanaf het begin rekening te houden met de veiligheidsplanning. Denk aan de volgende punten:

Deuren en ramen

Investeer in hoogwaardige, anti-diefstal deuren en ramen. Overweeg ook om zware sloten, beveiligingshardware en mogelijk gehard veiligheidsglas te installeren.

Veilig voelen

Installeer de juiste verlichting rondom uw huis. Overweeg bewegingssensoren en tijdgestuurde verlichting om potentiële inbrekers af te schrikken.

Alarmsysteem

Overweeg een alarmsysteem te installeren om uw nieuwe woning te beveiligen. Kies een betrouwbaar systeem dat inbraak, rook, brand en koolmonoxide kan detecteren.

Beveiligingssystemen en apparaten

Bescherm uw nieuwe huis met de nieuwste beveiligingssystemen en apparaten. Belangrijke overwegingen zijn:

  1. Beveiligingscamera

Installeer beveiligingscamera’s op strategische locaties rondom uw huis. Dit werkt niet alleen afschrikkend, maar kan ook verdachte activiteiten monitoren en registreren.

  1. Bewegingssensor

Installeer bewegingssensoren bij ingangen en andere gevaarlijke locaties. Deze sensoren detecteren beweging en kunnen worden gecombineerd met alarmsystemen om waarschuwingen te geven.

  1. Intelligent beveiligingssysteem

Overweeg de integratie van een intelligent beveiligingssysteem. Met deze systemen kunt u uw beveiligingsapparaten op afstand bedienen en meldingen op uw smartphone ontvangen in geval van nood.

Toegangscontrole

Een goede toegangscontrole draagt ​​bij aan de veiligheid van nieuwe woningen. Enkele mogelijkheden zijn:

  • Kluisdeur: Zorg ervoor dat de voor- en achterdeuren van uw huis goed beveiligd zijn. Overweeg voor extra veiligheid om zware sloten, deurkettingen en mogelijk digitale of slimme sloten te installeren.
  • Beveiligde garagedeur: Vergeet de garagebeveiliging niet. Installeer veilige sloten en overweeg een geautomatiseerd garagedeursysteem te gebruiken met een eigen toegangscode of afstandsbediening.
  • Intercom: Overweeg om een ​​intercom bij je voordeur te installeren, zodat je met je bezoekers kunt communiceren voordat ze de deur openen.

Brand- en koolmonoxidedetectie

Brand- en kooldioxidedetectie zijn essentieel voor de veiligheid van nieuwe woningen. Zorg dat je onderstaande in huis hebt.

  1. Rookdetector

Installeer rookmelders op elke verdieping van uw huis, inclusief slaapkamers en gangen. Test regelmatig en vervang de batterijen tijdig.

  1.  Koolmonoxidedetector

Plaats koolmonoxidemelders in de buurt van verwarmingen en slaapruimtes. Dit waarschuwt u voor de aanwezigheid van dit onzichtbare, gevaarlijke gas.

  1. Brandblussers en blusdekens

Houd brandblussers en blusdekens binnen handbereik in de keuken, op elke verdieping, enz. 

Related post