Vier redenen om camerabewaking te nemen

 Vier redenen om camerabewaking te nemen

Ondanks dat het aantal inbraken het afgelopen jaar met ruim acht procent is afgenomen, lijkt het aantal woningen met camerabewaking toe te nemen. Dat is niet voor niets. Het gevoel van onveiligheid lijkt de afgelopen jaren toe te nemen. 

Een camerabewaking kan hierbij erg prettig zijn. Je kunt altijd en overal de camerabeelden bekijken en ieder moment staat vastgelegd. Indien jij twijfelt om camera beveiliging te plaatsen in uw woning, kan dit artikel wellicht nuttig zijn. Hieronder deel ik vier redenen om camerabewaking te plaatsen.

Toezicht op de kinderen

Indien jij nog kinderen van jonge leeftijd hebt, kan het een eng idee zijn om de kinderen voor de deur te laten spelen zonder toezicht. Toch is dit een belangrijke vooruitgang in de ontwikkeling van kinderen. Om het ouders iets gemakkelijker te maken, kun je dankzij een camera ook vanaf de bank de kinderen in de gaten houden.

Preventie tegen inbraak

Inbrekers doelen vaak op zwakke woningen: woningen met slechte sloten of zonder camera’s. Doordat de inbrekers uiteraard onherkenbaar willen blijven, kan een camera hen enorm afschrikken. Het apparaat zal immers iedere beweging en alle gezichten op beeld zetten, waardoor de inbrekers sneller opgepakt kunnen worden. Om deze reden wordt er bij woningen met camerainstallatie over het algemeen minder snel ingebroken.

Gunstig voor ondernemingen

Als zaakvoerder zul jij onder andere verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van het pand. Doordat het lastig is om naast alle taken ook het pand te bewaken, kan de toevoeging van camerabewaking verstandig zijn. Dankzij de camera’s zal de kans op diefstal verminderen, zullen medewerkers de drang voelen beter te presteren en zullen de kosten van de verzekering verlagen. 

Nuttig bewijs

Indien er alsnog wordt ingebroken, kunnen de camera’s helpen wij het opsporen van de inbrekers. De camera’s filmen immers alle bewegingen en handelingen van de inbrekers, waardoor een onderzoek sneller kan verlopen en de daders wellicht in korte tijd opgepakt kunnen worden.

Related post