Waar in de Randstad kom je het makkelijkst aan een woning?

 Waar in de Randstad kom je het makkelijkst aan een woning?

Het aantal inwoners in de Randstad neemt nog steeds toe. Er worden minder huizen gebouwd dan er vraag is. Waar in de Randstad kun je het makkelijkst aan aan woning komen en welke stappen kun je nu al nemen om goed voorbereid aan de slag te gaan? Je leest het op deze pagina.

Waar wil je wonen?

De Randstad bestaat uit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en ook Almere met alle gemeenten die hier tussen liggen. Dat is een flink gebied dus. Wil je echt in Amsterdam wonen of kies je een verhuisbedrijf in Den Haag? Per gemeente kunnen de kosten en het aanbod flink uiteenlopen. Tenzij je echt in hartje Amsterdam wilt wonen is er volop keuze in de regio.

Ga je huren of kopen?

Zowel huren als kopen is duur in de Randstad in vergelijking met de rest van Nederland. Toch is er wel degelijk sociale woningbouw in de Randstad met redelijke huurprijzen en huurtoeslag. Hiervoor zul je wel lang ingeschreven moeten staan of toevallig geluk hebben met een loting. Kopen is makkelijker als je van een huis met overwaarde komt, als starter wordt het lastiger maar het is niet onmogelijk.

Wordt het een opknappertje?

Er zijn huizen die verouderd zijn waar flink aan verspijkerd moet worden. Die zijn minder in trek, je zult er waarschijnlijk wel behoorlijk wat in moeten investeren. Omdat je niet meer mag lenen van de bank dan de uiteindelijke koopsom kan dit een obstakel zijn. Je kunt overigens wel een speciale lening aangaan voor geplande verbouwing bij aankoop, vraag bij de hypotheekadviseur naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Wees flexibel in je voorkeuren

Als je droomt van een groot ligbad of een enorme tuin om je eigen groente te verbouwen, dan droom nog maar even verder. Als je genoegen neemt met een douche of een bloembak op je balkon heb je veel sneller een woning te pakken. Meer eisen betekent minder keuze. Je moet natuurlijk niet met alles genoegen nemen. Het moet wel je thuis worden en zo voelen, maar blijf realistisch.

Pak vast in

Zet je koffers alvast klaar en pak dozen in met huisraad die je niet nodig hebt. Als er namelijk een pareltje op je pad komt moet je snel kunnen toehappen. Met andere woorden; kijk niet alleen naar de mogelijkheden in de toekomst maar zorg dat je het vorige hoofdstuk snel kunt afsluiten. Neem alvast contact op met een verhuisbedrijf in Den Haag of Rotterdam en vraag naar de mogelijkheden. Zo kun je als de tijd daar is snel verhuizen.

Een verhuizing doe je niet iedere dag

Je kunt een appartement op vier hoog direct van je lijstje schrappen omdat het “zo’n gedoe is” maar denk even of dit echt zoveel moeite kost. Als je in een rolstoel zit en er geen lift aanwezig is, ja dan moet je toch echt wat anders zoeken. Maar met een verhuisbedrijf in Rotterdam waar je een verhuislift kunt huren kun je snel jouw spullen naar je appartement takelen. Eenmaal ingericht geniet je van een mooie woonruimte in de Randstad.

Related post