Wat is een gietvloer?

 Wat is een gietvloer?

De kans is ontzettend groot dat je op deze pagina terecht bent gekomen omdat jij jezelf de vraag stelt “wat is een gietvloer”? Wel, het gaat hierbij zoals de naam al laat vermoeden om een vloer die wordt gegoten in je woning. Dit zorgt ervoor dat ze in vergelijking met bijvoorbeeld een tegelvloer niet beschikt over aanwezige voegen of groeven. Dat is een belangrijk voordeel omwille van tal van verschillende redenen. In ieder geval kan er worden vastgesteld dat gietvloeren tegenwoordig ontzettend populair zijn. Ben jij ook benieuwd waar deze populariteit nu precies vandaan komt? Dan is het zeker en vast interessant om verder te blijven lezen.

Hoe worden gietvloeren geplaatst in je woning?

Wat is een gietvloer en vooral hoe wordt deze in je woning geplaatst? Zoals de naam al laat vermoeden geldt voor een dergelijke vloer dat ze wordt gegoten. Dat is interessant, want dit zorgt ervoor dat er over een vrij grote oppervlakte relatief snel een mooie vloer kan worden gerealiseerd. Het feit dat de vloer wordt gegoten zorgt er bovendien in de praktijk eveneens voor dat je kan rekenen op een naadloze vloer. Heel veel mensen vinden een dergelijke vloer ontzettend fijn omdat ze op die manier veel eenvoudiger hun woning kunnen schoonmaken. In de basis geldt voor gietvloeren sowieso dat ze heel wat hygiënischer zijn in vergelijking met andere vloeren. 

Wat is een gietvloer en vooral welke voordelen zijn eraan verbonden?

We kunnen natuurlijk geen pagina schrijven met informatie over wat is een gietvloer zonder daarbij ook even stil te blijven staan bij de voordelen waarover ze beschikken. Wat dit betreft zal je tot de vaststelling komen dat er best een groot aantal interessante voordelen aan dit type van vloeren toegeschreven kunnen worden. Het gaat hierbij dan meer bepaald om de volgende:

  • Ze zijn naadloos en dus zeer eenvoudig schoon te maken; 
  • Toe te passen in zowel nieuwbouwprojecten als in bestaande woningen;
  • Te realiseren in een groot aantal verschillende kleuren;
  • Het is vaak mogelijk om ze te combineren met vloerverwarming;

Hou er bij het uitkiezen van een bepaalde gietvloer voor in je woning wel rekening mee dat niet elk type van deze vloer even goed geschikt is om gecombineerd te worden met vloerverwarming. Wanneer je hierover twijfelt is het dan ook zeker goed om het advies van een vakman te vragen. 

Ook voor in jouw huis het overwegen waard?

De vraag wat is een gietvloer zal door de bovenstaande informatie ongetwijfeld al voldoende beantwoord zijn. Het spreekt echter voor zich dat dit niet de enige vraag is die menen zich stellen. Wanneer ze weten wat een gietvloer nu eigenlijk precies is en welke voordelen daaraan verbonden zijn dringt er zich immers nog een andere vraag op. Is zo’n vloer nu namelijk ook interessant om in jouw woning te plaatsen of niet? In principe is dat natuurlijk een vraag die je vooral voor jezelf moet zien te beantwoorden. De voordelen waar je op kan rekenen spreken eigenlijk voor zich. Bovendien is het zo dat zo’n vloer eigenlijk goed tot haar recht komt in zeer veel verschillende interieurstijlen. In principe zijn er dan ook maar weinig redenen om zo’n vloer van G-vloeren niet te plaatsen in jouw huis.

Related post