Wat is een plex server en wat zijn de voordelen ervan?

 Wat is een plex server en wat zijn de voordelen ervan?

Een plex server is een mediaspeler die je op verschillende apparaten kan gebruiken. Een plex server is erg handig om aan te schaffen. Je kunt er namelijk best veel geld mee besparen wat je weer ergens anders in kan investeren. Dat je er geld mee kan besparen is natuurlijk niet het enige voordeel, benieuwd naar andere voordelen? Lees dan vooral verder.

Wat is een plex server nou precies?

Een plex server is zoals eerder gezegd een mediaspeler waarop jij bestanden kunt downloaden en later terug kunt kijken. Met een plex server kun jij muziek en films downloaden en deze kijken wanneer jou dat uitkomt. Als jij bijvoorbeeld naar het buitenland gaat, dan kan het leuk zijn om tijdens je reis een film te kijken. Door middel van de plex server is dit mogelijk.

Heb je de film of de muziek gezien of geluisterd? Dan kun je deze op de server laten staan. De downloads verlopen niet en als jij iets opnieuw wilt zien is het een kwestie van inloggen en aanklikken.

Voor een plex server betaal je maandelijk een vast bedrag. Hoeveel dit is is afhankelijk van hoe uitgebreid je je server wilt hebben. Wil je het bedrag liever in een keer betalen dan is dit ook mogelijk.

Hoe werkt een plex server?

De plex server scant al je bestanden en ordent dit daarna erg handig zodat jij alle bestanden makkelijk terug kunt vinden in de server. Op die manier heb jij al je mediabestanden op een plek staan op een overzichtelijke manier. Ben je dan op zoek naar een specifiek bestand dan is deze vrij gemakkelijk te vinden. Je opent de server en daar zal alles geordend onder elkaar staan.

Een plex server is helemaal legaal

Plex is een media center. Dit kun je gebruiken op de computer zodat je films of muziek kunt streamen. Een plex server is niet illegaal. Je mag het gebruiken maar het is niet de bedoeling dat je de plex server gaat verkopen. Vanaf dat moment wordt het namelijk wel illegaal. Zorg er dus voor dat je de plex server voor jezelf gebruikt. Alleen zo zal je gebruik kunnen maken van de plex server. 

Het beschermen van je webhosting 

Als je je webhosting wilt beschermen, dan is het van belang dat je kijkt voor een server die dit kan. Een plex server is net zoals alle andere servers versleuteld, maar dat betekent niet dat dit ook de beste server is voor je webhosting. Doordat de gegevens versleuteld zijn, kunnen hackers of andere mensen niet bij de gegevens komen waardoor je veilig kunt communiceren met andere mensen. Als je de juiste server aan het zoeken bent, dan zal je kunnen kijken voor let’s encrypt. Dit is een handige server die je goed kan gebruiken voor je webhosting. Alle gegevens worden namelijk versleuteld door de server. Hackers hebben niet de mogelijkheid om de gegevens in te lezen waardoor je zelf goed kunt communiceren via het internet. 

Related post