Wat zijn de voornaamste redenen van woningontruiming? 

 Wat zijn de voornaamste redenen van woningontruiming? 

Een woning ontruimen, daar begin je liever niet aan als het niet nodig is. Maar soms kan het nu eenmaal niet anders. Er zijn heel wat redenen waarom een woningontruiming nodig kan zijn. Wij zetten de belangrijkste redenen even op een rijtje! 

Nummer 1: echtscheiding 

Koppels die gaan scheiden is de voornaamste reden waarom er aan woningontruiming gedaan moet worden. Een koppel gaat elk zijn eigen weg en het huis moet dus verkocht worden. Alle spullen moeten verdeeld worden en moeten het huis uit zien te geraken. Vaak is er een datum waarvoor het huis moet verkocht zijn en dus ook alle spullen het huis uit moeten zijn. Wanneer je in zo’n situatie terechtkomt, kan je beter een ontruiming specialist inschakelen om te helpen met ontruimen! 

Nummer 2: overlijden 

Helaas is een overlijden ook een veelvoorkomende reden voor ontruiming. In deze situatie moet een woning vrij vaak heel snel opgeleverd worden. Er moeten erfstukken verdeeld worden en het hele huis moet leeggehaald worden. Vaak in een nog sneller tempo dan normaal. Perfect te begrijpen dat je in zo’n situatie even door het bos de bomen niet meer ziet. Gelukkig kan je dan rekenen op woningontruiming Amsterdam om je bij te staan in deze lastige periode. 

Nummer 3: verhuizing 

Een verhuizing naar het buitenland, daar komt heel wat bij kijken. Je moet niet alleen in het buitenland alles in orde brengen voor de nieuwe woonst, ook je huidige woonst moet leeggehaald worden. Naast hulp met ontruiming, kan je er ook voor kiezen om alle spullen die je bezit te laten verschepen naar het buitenland. In dat geval wordt bij een ontruiming jouw inboedel gedemonteerd en in een zeecontainer geplaatst. Op die manier behoudt je de inboedel maar moet je je geen zorgen maken over hoe je die bij je nieuwe woonst moet krijgen.

Related post