Zo zorg je voor een prachtige tuin bij jouw nieuwe huis 

Sta je op het punt om naar een nieuw huis te verhuizen? Denk in dat geval niet alleen na over het interieur en de inrichting in huis. Kijk ook alvast naar de tuin bij je nieuwe woning! Mogelijk liggen er nu veel tegels in de tuin, terwijl je hier een groen park van wilt maken. Of wellicht nemen de huidige bewoners hun tuinmeubelen mee, waardoor je genoodzaakt bent om zelf nieuwe tuinmeubelen aan te schaffen! In dit artikel vind je een aantal handige tips, waarmee je straks optimaal geniet van de tuin bij je nieuwe woning. Kies je voor een nieuwbouwwoning? In dat geval heb je het voordeel, dat je de tuin helemaal naar je eigen smaak in kunt richten. Nadeel is wel, dat er vaak nog veel zand moet worden afgevoerd alvorens er aarde gestort kan worden. 

Aan de slag met het ontwerp van de tuin 

Een eerste stap naar een tuin die op jouw wensen aansluit, is het maken van een ontwerp. Er zijn online verschillende tools te vinden die hier goed bij van pas komen. Je kunt er digitaal een tuinontwerp mee maken! Vaak zijn ze ook nog eens gratis te gebruiken als particulier. Wanneer je kiest voor een woning met bestaande tuin, is het raadzaam om deze tuin over te nemen in je ontwerp en vervolgens aanpassingen door te voeren. Kies bijvoorbeeld voor een aantal nieuwe borders, of haal een deel van het terras weg voor een klein gazon in de tuin. Niet alleen maakt het de tuin groener, ook houd je het er in de zomer langer vol. Stenen houden de warmte vast, terwijl een gazon of border dat niet doet. 

Borders vullen met planten en struiken 

Wanneer je een eerste ontwerp van je nieuwe tuin gemaakt hebt, kun je van start gaan met het kiezen van verschillende planten, struiken en wellicht bomen. Het is belangrijk om bij het selecteren van de planten te kijken naar de bloeitijd hiervan. Wanneer is de plant op z’n mooist? Zorg dat er het hele jaar door iets bloeit in de tuin. Zo verveelt deze nooit! Het kan best een uitdaging zijn, daar je ook rekening dient te houden met de ligging van de tuin. In een tuin met veel schaduw is het vaak lastig om voor ieder seizoen bloeiende planten te vinden. In kleine tuinen is het raadzaam om voor wintergroene planten te kiezen. Het voorkomt dat de tuin in de winter kaal en somber oogt. 

Tuin van tuinmeubelen en een veranda voorzien 

Nu de tuin bijna klaar is, kun je deze voorzien van een aantal tuinmeubelen en leuke accessoires. Ook kun je een veranda in de tuin bouwen. Kies je voor een bouwpakket dat je zelf in elkaar kunt zetten, dan hoeft een veranda helemaal niet zo duur te zijn. Het biedt je beschutting in de lente en herfst, waardoor je langer van de tuin kunt genieten. Daarbij kun je ook tijdens een zomers buitje in de tuinstoel blijven zitten onder de veranda. Naast de tuinmeubelen en eventueel een veranda is ook de verlichting iets om over na te denken. Er zijn tegenwoordig moderne lichtsystemen, waarbij je een snoer in de tuin legt zonder hier een circuit van te hoeven maken. Het snoer sluit je aan op een transformator, welke je vervolgens in het stopcontact steekt. Lampen zijn eenvoudig op het snoer vast te klikken.

Related post