Zo zorg je voor een trendy tuin

 Zo zorg je voor een trendy tuin

Een trendy tuin is populair omdat het de huidige trend of modern design vertegenwoordigt. Je kunt bijvoorbeeld verschillende tuinkussens gebruiken om wat kleur en textuur aan te brengen. Er zijn ook andere overwegingen. Je hebt verschillende opties om een trendy tuin te creëren. Beschouw je tuin als een verlengstuk van je huis. De tuin moet verenigbaar zijn met of een aanvulling zijn op je interieurontwerp in termen van materialen, kleuren en thema. Laten we in dit geval eens kijken hoe je een trendy tuin kunt creëren.

Kies het juiste meubilair

Een trendy tuin vereist stijlvolle en duurzame meubels. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een buitenbank van gietijzer. Dit product is niet alleen stevig, maar ziet er ook prachtig uit. Kies een buitenbank met smeedbaar metaal. Deze is bestand tegen rotten. Bovendien heeft deze bank een onberispelijk uiterlijk en een gladde textuur. Met meubels zoals deze zal je tuin er een stuk beter uitzien en zul je comfortabel kunnen zitten. Bovendien kun je kussens toevoegen voor meer gemak. Wat is er nog meer? Een andere geweldige optie is plastic terrasmeubilair. Ze staan bekend om hun lichtgewicht kwaliteit en anticorrosie eigenschappen. Plastic schommels, stoelen of tafels zijn duurzaam en blijven voor een lange tijd goed, ongeacht het weer! 

De juiste planten kiezen

Vegetatie is het hart van je tuin. Dus, welke planten passen bij een trendy tuin? Sierbomen zijn perfect voor een stijlvolle tuin omdat ze er mooi uitzien en wat hoogte kunnen brengen. Deze bomen zorgen voor diepte, schaduw en hoogte. Naast deze bomen kun je ook planten met gedurfde kleuren of vormen laten groeien. Wintergroene planten zijn het beste omdat ze het hele jaar door kunnen blijven staan. Een ander idee is om luchtige grassen in te gebruiken. Deze zijn namelijk modern en populair. Grasachtige planten zijn aanpasbaar en gemakkelijk te onderhouden. Bovendien zijn er verschillende soorten op de markt, waaronder rijk goud, bleek blond, en lichtgevend zilver grassen.

Landschappelijke materialen overwegen

Landscaping is cruciaal voor een moderne tuin. Je kunt een aantal materialen gebruiken voor de installatie. De beste keuze is een ingetogen palet met niet meer dan drie harde materialen. Kies ook neutrale kleuren met slechts één accent materiaal. Zwart hout is bijvoorbeeld de perfecte keuze voor een trendy tuin. Een ander idee is om groot formaat bestrating te verwerken. Een trendy tuin bestaat namelijk niet alleen uit groen, maar ook uit wat paden en terassen. Je kunt ook andere populaire materialen gebruiken, waaronder hout, metaal en beton.

Verlichting integreren

Stijlvolle tuinen hebben altijd prachtige verlichting. Je kunt bijvoorbeeld accent verlicht installeren om bepaalde kunstwerken, bomen of planten te verlichten. Spotjes in de grond zijn hier een goed voorbeeld van. Daarnaast kun je ook schijnwerpers gebruiken. Een ander goed idee is om verlichting met bewegingssensoren te installeren. Op deze manier heb je altijd verlichting als je in de avond thuiskomt. Deze verlichting schrikt ook inbrekers af, omdat iedereen ze kan zien als ze dichtbij het huis komen. iedereen kan tuinverlichting installeren zonder professionele hulp, zolang ze maar de basis leren. LED verlichting is betaalbaar en geven ‘s nachts een prachtig beeld. Er zijn natuurlijk nog andere soorten verlichting. De keuzes zijn eindeloos!

Related post