Zoldertrap kiezen? Let op de veiligheid!

 Zoldertrap kiezen? Let op de veiligheid!

 Wanneer je een trap naar zolder plaatst, zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan het model trap, de stijl van de zoldertrap en de wijze waarop deze gemonteerd moet worden. Ook de factor veiligheid is een belangrijke bij het kiezen van een nieuwe zoldertrap. In de basis wordt onderscheid gemaakt tussen een vlizotrap en een steektrap. Beide modellen hebben hun eigen voor- en nadelen. In dit artikel lees je hier meer over. Het is afhankelijk van de mate waarin je de trap verwacht te gebruiken, welk model trap het meest geschikt en veilig is. 

Vlizotrap al jaren een populaire zoldertrap

Een vlizotrap is een zeer geschikte zoldertrap in veel gevallen. De trap kan in het plafond verwerkt worden, waardoor het plaatsen van een zoldertrap niet ten koste gaat van de ruimte in de kamer onder de zolder. Een vlizotrap is minder veilig dan de steektrap. Mede door het feit, dat de vlizotrap niet van een trapleuning voorzien kan worden. Laat je de trap door kinderen gebruiken, dan is een steektrap de beste keuze. Datzelfde geldt voor mensen die de zoldertrap dagelijks verwachten te gebruiken. Kijk voor veilige zoldertrappen op Houtcompleet.nl

Steektrap als veiligste zoldertrap

Zoals reeds genoemd werd, biedt een steektrap je het voordeel dat je deze van een trapleuning kunt voorzien. De steektrap kan niet worden ingeklapt. Je monteert deze aan het trapgat en de vloer, om te voorkomen dat de trap kan verschuiven. Door de trap van een bijpassende trapleuning te voorzien, is de kans veel kleiner dat mensen van de trap vallen. De trapleuning biedt de gewenste stabiliteit, wanneer men bij de trap omhoog gaat. Een bijkomend voordeel van een steektrap van bijvoorbeeld Houtcompleet is het feit, dat deze net als een vlizotrap weinig ruimte inneemt. De trap kan in een scherpe hoek tegen het trapgat van de zolderruimte worden geplaatst. 

Related post