Gietvloer Hoogeveen

 Gietvloer Hoogeveen

Wat voor soort vloer past bij jou?

Tegenwoordig zijn er allerlei soorten vloerbedekking verkrijgbaar. Elke vloer heeft unieke eigenschappen, voordelen en nadelen. Voor de rest dien je rekening te houden met waar de vloer geplaatst wordt, of er kinderen op spelen en of er huisdieren overheen lopen. In dit artikel lees je over de populaire vloeren op het moment.

Houten vloer

Doordat een houten vloer voor een lange periode meegaat, hebben ze een tijdloos karakter. Zo zijn ze mooi in een klassiek interieur, maar passen ze ook bij een moderne en strakke inrichting. Doordat er vele kleuren en soorten hout zijn, zit er meestal wel iets tussen voor bij jouw in huis. Daarnaast zijn houten vloeren duurzaam en een investering voor in de toekomst. De vloer gaat lang mee met weinig slijtage, zelfs bij intensief gebruik. Als laatste is een houten vloer makkelijk te onderhouden. Waar wel opgelet moet worden is de luchtvochtigheid van de kamer, omdat hout niet goed tegen vocht bestendig is.

Laminaat

Laminaat verkleurt niet door teveel blootstelling aan de zon. Ook is de laminaatvloer meer vochtbestendig, er zijn zelfs laminaatvloeren volledig vochtbestendig. Laminaat is verkrijgbaar in oneindig veel verschillende stijlen en kleuren. Elke houtsoort kun je nabootsen, ook in tegel variant is laminaat beschikbaar. Laminaat kun je eenvoudig zelf plaatsen, doordat het een klik werking heeft en het niet meer via lijm hoeft. Op de lange termijn bieden laminaatvloeren een goede kwaliteit- prijs verhouding. De vloeren gaan zo’n 25 jaar mee, zonder speciale onderhoudsbeurten. Het is dus niet alleen goedkoper in de aanschaf, maar ook in het gebruik.

Gietvloeren

Het onderhoud van de gietvloer Hoogeveen heeft een groot voordeel. Ze zijn namelijk makkelijk te onderhouden, omdat het om naadloze vloeren gaat. Daardoor is de vuil weer snel en gemakkelijk te verwijderen. Omdat gietvloeren vaak maar enkele millimeters dik zijn, kunnen ze over de huidige vloer gegoten worden. De gietvloeren zijn over het algemeen stevig, alleen er bestaat wel een kans dat er krassen of scheuren komen. Neem je een lichte vloer, zorg er dan voor dat er niet te vaak met schoenen overheen gelopen wordt. Om strepen te voorkomen.

PVC vloeren

Misschien wel het grootste voordeel van een PVC vloer is dat het een ijzersterke vloer is. Ideaal dus als er intensief op gelopen wordt. Daarnaast zijn PVC vloeren uiterst geschikt voor vloerverwarming en vloerkoeling. Ze geleiden het perfect. Als laatste zijn vloeren geluiddempend. Ze zijn natuurlijk niet voor 100% geluidloos, maar wel voor een groot deel.

Ik hoop dat je nu een betere keuze kunt maken uit de soorten vloeren!

Related post

Leave a Reply