Huis verhuren met zonnepanelen?

 Huis verhuren met zonnepanelen?

Duurzamer worden is steeds belangrijker. Voor veel mensen is het al een afknapper als jouw huis of appartement niet energiezuinig is. Iedereen wil tegenwoordig alles zo zuinig mogelijk of tenminste A+. En als je dat niet hebt? Dan kijken ze al snel naar de eerst volgende optie. Het kan dus een goede investering zijn om zonnepanelen in Friesland te kopen of een andere stad. Waarom? Dat lees je hier! 

Groene energie is goedkoper

Als verhuurder kun je veel geld besparen door zonnepanelen te gebruiken. Groene energie is namelijk een stuk goedkoper. Je wekt zelf energie op door zonnepanelen te gebruiken en ze kunnen het zelfs opslaan. Op deze manier heb je ook geen gedoe met energieleveranciers en abonnementen die veels te duur zijn. Natuurlijk is het aanschaffen van zonnepanelen wel een investering. 

Als je een huis verhuurt voor 4 personen dan zou je een investering van ongeveer 12 duizend euro voor zo’n 18 zonnepanelen. Dit is een hoop geld, maar met de zonnepanelen bespaar je wel ruim 930 euro per jaar aan energiekosten. Daarnaast kun je dezelfde huurprijs vragen, met zelf minder kosten aan energie. Hier kun je dus nog sneller de investering van jouw zonnepanelen terugverdienen. Ten slotte is er geen subsidie meer voor zonnepanelen, maar kun je wel de btw van 21% terugvragen! Dit betekent dat in plaats van 12 duizend euro, je maar 10 duizend euro zou betalen voor ongeveer 18 zonnepanelen. 

Weinig onderhoud, veel voordelen 

Een groot voordeel van het kiezen voor zonnepanelen is dat je onafhankelijk bent van energieleveranciers en hun constant stijgende prijzen. De aanschaf van zonnepanelen kan dan wel duur zijn, maar ze vergen voor de rest weinig onderhoud. De gemiddelde levensduur van zonnepanelen zijn ruim 18 jaar. Als je elk jaar 930 euro bespaart heb je na 18 jaar zelfs zo’n 5 duizend euro verdient! Misschien zelfs sneller afhankelijk van jouw huurprijs.

Na de installatie van de zonnepanelen hoef je er vrijwel bijna niet naar om te kijken. Het is verstandig om ze één keer per jaar te checken en schoon te maken, maar voor de rest kun je gewoon genieten van ‘gratis’ energie! Wel is het belangrijk om goed te kijken of het wel mogelijk is om zonnepanelen op jouw dak te plaatsen.

Het kan dus zeer voordelig zijn om te investeren in zonnepanelen. Zo kun je veel geld besparen op energiekosten en zelfs extra profiteren van dezelfde huur die je aan jouw huurders vraagt!  

Related post

Leave a Reply